I januar skrev Kampanje at Snapchat nå er større enn Instagram i Norge. Med en daglig dekning på 17 prosent er Spanchat nå det nest største sosiale mediet, kun slått av Facebook. Applikasjonen baserer seg på en funksjon som gjør at bildene man sender forsvinner kort tid etter at de er åpnet, og det er særlig ungdom mellom 15 og 29 år som har trykket Snapchat til sitt bryst. I denne aldersgruppen bruker halvparten Snapchat daglig.

Les mer:

Snapchat større enn Instagram i Norge

Det er derfor ikke tilfeldig at det er «Paradise Hotel» som er første program ut når TV3 tester Snapchat som kommunikasjonskanal for første gang. «Paradise Hotel» har premiere på sin sjette sesong etter OL, og pressesjef Line Vee Hanum forteller at de er tilstede i de fleste sosiale medier for å piske opp stemningen.

- Vi har lenge nådd «Paradise Hotel»-fansen gjennom sosiale medier, og har nærmere 157.000 fans på facebook, samt nesten 10.000 følgere på Instagram. Før sesongpremieren denne sesongen har vi tatt i bruk Snapchat for å gi blodfansen noe ekstra, og det har tatt helt av allerede etter noen få dager, sier hun til Kampanje.

Tidkrevende medium
En av de første av TV3s såkalte «snapstories» ble sett av over 3.600 på i underkant av 12 timer.

- Er dette en effektiv måte å nå ut til seerne på?

- Ja, åpenbart, i og med at vi fikk så vanvittig mange følgere på kort tid. Vi kan ikke måle og se demografien som vi kan på Facebook, men vi merker det på utstyret vårt og responsen vi får.

Men det er tidkrevende, forteller Vee Hanum.

- Vi må jo følge opp fansen. Vi kan ikke bare starte med å si A, vi må gå hele veien. Det er ikke bare sånn at fansen får direktekommunikasjon med oss, men vi får direktekommunikasjon fra fansen.

TV3-flaggskip
- Hvor mange snaps får dere daglig fra fansen?

- Vi får veldig mange. Vi får hele dagen. Vi har en person som sitter og håndterer dette.

- Svarer dere hver enkelt fan?

- Nei, vi har ikke kapasitet til å svare én og én. Det har vi også fortalt dem på Facebook. Dette er en måte å nå alle på én gang. Det er litt ulike kommunikasjonsformer. Men vi svarer noen hvis de har direkte spørsmål.

«Paradise Hotel» har de siste årene vært et av TV3s aller sikreste kort i kampen om seerne. Fjorårets sesong ble den beste siden 2010, med et sesongsnitt på 206.000 seere.

- Ser du for deg at dere vil bruke Snapchat også på andre programmer?

- Jeg tror vi må se an programmets natur, men «Paradise Hotel» er et program folk snakker mye om, og hvor det er naturlig å forlenge kommunikasjonen med fansen i sosiale medier.