Torsdag var det premiere på den nye TV 2-komedien «Samurai Sikkerhet», med Henrik Elvestad i hovedrollen. I snitt 400.000 fulgte første episode. Det ga en andel på 25,8 prosent. Premieretallet er høyere enn på sesongpremieren av «Torsdag kveld fra Nydalen» i fjor vår, som hadde 334.000 seere og en andel på 22,9 prosent.

- Dette er veldig gode premieretall for «Samurai Sikkerhet» Vi er mer en fornøyde og gleder oss til fortsettelsen, sier kommunikasjonssjef Jan-Petter Dahl i TV 2 til Kampanje.

Komedien fikk på forhånd lunkne anmeldelser i tabloidene. Dagbladets anmelder ga serien terningkast tre, og mente humoren var pinlig.

- Humoren bekrefter alle våre fordommer om sikkerhetsvakters fordommer: Her er gladvold med elektriske støt, entusiastisk seksuell trakassering og ekskrementhumor med narkomane. Pinligheter kan være riktig morsomme, men det er verre når det er humoren som blir pinlig, skrev han.

Les mer:

- Pinlig humor

For seerne som likevel fikk mersmak etter første episode, legger TV 2 nå ut alle episodene på sin nett-tv-tjeneste Sumo, etter en modell som blant annet har blitt populær gjennom Netflix.

- Å se alle episodene av en serie når du selv vil og i det tempoet du selv ønsker, blir bare mer og mer populært. Derfor ønsker TV 2 Sumo å tilby seerne både norske og utenlandske serier før de er vist i sin helhet på tv, forteller Dahl.

TV 2 åpnet slusene på Sumo i forbindelse med OL og ga alle nye abonnenter én måneds gratis bruk. Det har ført til et voldsomt løft for tjenesten, men for TV 2 handler det nå om å sørge for at så mange som mulig beholder abonnementet også når den månedlige avgiften begynner å rulle.

- Derfor kan vi heller ikke ligge på latsiden, og vi må hele tiden utvikle TV 2 Sumo med nye og eksklusive opplevelser. Derfor legger vi nå ut hele sesonger av flere serier. Dette er bare starten, for det kommer mye mer framover, sier Dahl.

Satsingen inkluderer også «Det tredje øyet», der episodene vil legges ut så snart de er ferdig klippet.