NRKs dramaserie «Mammon» har vært vinterens store tv-snakkis. Serien debuterte til svært gode anmeldelser 1. januar, men allerede etter få minutter ble det klart at meningene om den ambisiøse spenningsthrilleren kom til å være delte. I går gikk Twitter regelrett varm av seere som både hyllet og slaktet avslutningen.

Les mer:

Ny kritikk mot siste «Mammon»

Til tross for den delte mottakelsen viser seertallene at seerne stort sett har vært trofaste. Gårsdagens episode hadde 915.000 seere og en andel på 49,9 prosent blant seere over 12 år. Snittet for hele sesongen ble på 987.000, inkludert opptaksseing. Tar man med nettseing og repriser, er det foreløpige snittet på hele 1.241.000 seere, forteller analysesjef Kristian Tolonen i NRK.

- Det betyr at «Mammon» ligger helt i toppsjiktet for norsk drama. Det høyeste som er målt tidligere er sesong to av «Himmelblå», som hadde nesten 1,3 millioner i snitt. Det var riktig nok bare tv-tall, men da forskjøv ikke folk tv-seingen så mye som de gjør nå. «Mammon» er allerede en av tidenes største norske dramasuksesser, og det blir spennende å se hva utlandet synes, nå som serien har blitt solgt til flere land, sier Tolonen til Kampanje.

Det er allerede klart at det blir en ny sesong, som etter planen skal sendes i 2016.