Samtidig som det amerikanske mediekonsernet Discovery Communications gjennomførte sitt nordiske tv-raid med kjøpet av SBS' nordiske tv-divisjon på tampen av 2012, sikret de seg også 20 prosent av sportskanalen Eurosport, som eies av det franske tv-konsernet TF1. Nå kjøper de seg ytterligere opp i sportskanalen, og blir hovedaksjonær med 51 prosent av aksjene.

- Eurosport er en av de sterkeste og mest dynamiske sportsplattformene i verden. Gjennom vårt samarbeid med TF1 det siste året, har det blitt klart at styrken i Eurosports merkevare og publikumsrekkevidde, kombinert med Discovery's tv-portefølje og landsspesifikke ekspertise, skaper et uovertruffent og kraftfullt tilbud til seere, annonsører og partnere, sier administrerende direktør David Zaslav i Discovery Communications i en pressemelding.

Discovery Communications eier de norske kanalene TVNorge, Fem, Max og Vox gjennom SBS Discovery, i tillegg til Discovery Channel, TLC og Animal Planet.

Les også:

TV 2: - Gjør alt mye tøffere

- Har et stort potensiale
SBS Discovery- og TVNorge-sjef Harald Strømme mener avtalen er gode nyheter når de skal inn i fremtidige budrunder om sportsrettigheter.

- SBS Discovery kommer styrket ut av dette. Et tettere samarbeid med Eurosport har et stort potensiale på litt sikt. Discovery har allerede vist at de er villige til å investere i attraktive rettigheter gjennom vårt kjøpt av de neste EM- og VM-kvalikene i fotball. Med en internasjonal storaktør og spesialisert sportskanal på laget står vi sterkere i kampen om fremtidige sportsrettigheter. Vi har ikke tidligere hatt mulighet til å konkurrere på like fot med NRK og TV 2 om sport, men dette kan føre til at det blir en jevnere kamp fremover, sier han i en kommentar.

- Men i første omgang vil vi avvente at alle formalia kommer på plass, og så får vi se i hvilken takt samarbeidet kan opptrappes.

Sjefsbytte
Avtalen med SBS Discovery verdsetter Eurosport Group til 902 millioner euro, ekskludert Eurosport France, som er verdsatt til 85 millioner euro alene. TF1 fortsatt vil eie 80 prosent av aksjene i Eurosport France i minst ett år til.

- Dagens kunngjøring understreker Discoverys strategi om å støtte opp om en allerede sterk organisk vekst med målrettede oppkjøp og partnerskap. Denne avtalen gjør det mulig for vårt bransjeledende internasjonale team og deres nye leder, JB Perrette, å skape nye verdier for våre businesspartnere ved å utvikle og dele programmer på tvers av våre merkevarer og bygge en sterkere og mer variert tv-portefølje. Vi er priviligerte som får fortsette vårt suksessfulle samarbeid med TF1-gruppen og ser frem mot å skape vekst for Eurosport i mange år fremover, legger Discovery-sjef David Zaslav til.

Det ble nylig kjent at JB Perrette blir ny sjef for Discovery Networks International, der blant annet de nordiske medieselskapene til SBS Discovery inngår. Det skjer i forbindelse med at den tidligere sjefen Mark Hollinger slutter i selskapet etter 23 år.