Jula er en flott tid for både store og små. Det er forventning i luften - og alle skal få. Tusenkronerspørsmålet er om de som besøker din digitale julekalender kommer tilbake til din bedriftsside i januar? Har det gått inflasjon i bruken av julekalendere på nett?

Jeg liker julekalendere, både de gode gamle/analoge julekalenderne som vi henger på veggen hjemme, og de digitale som er på internett. Det er noe godt og hyggelig med julekalendere, selv om mange av de på internett oser av ønsket om mersalg og kommersiell jul. Det ligger i sakens natur at mange julekalendere på nett er laget for å støtte opp om salget før jul. Men gjør de egentlig det? Skaper de (mer)salg?

I dag kan det virke som «alle» bedrifter med respekt for seg selv skal ha sin egen julekalender enten på egen webside eller på Facebook. Jeg har de siste dagene besøkt en del digitale julekalendere, men jeg synes at en del av dem bærer preg av at de er et resultat av hastverksjobbing.

Det er nesten slik at jeg mistenker at en på markedsavdelingen har våknet opp i midten av november og sagt; - Hjelp, vi må ha en digital julekalender!

Selv om det kanskje er litt sent for årets julesesong, her er likevel fem punkter du bør diskutere med dine kolleger i forbindelse med digitale julekalendere:

1. Hvorfor skulle dere egentlig opprette en digital julekalender? Var det bare fordi konkurrenten har det? Er julekalenderen kun et resultat av at en på markedsavdelingen sa at dere BARE MÅTTE ha en julekalender?

2. Er det fordi du tror, ønsker eller vet (stryk det som ikke passer) at en julekalender vil gi økt oppmerksomhet til din bedrift og konkret mersalg før jul? Hvordan gikk det – ble det mer penger i kassa? Dersom du ikke har noe fullgodt svar her - bør dere kanskje vurdere å finne på noe annet en digitale julekalendere?

3. Hvordan er det med den berømmelige ROI-en (Return of investment) når det gjelder julekalendrene? Du tenkte vel på det før juleinnspurten startet? Koster moroa mer en det smaker? Hvor mange av de som besøker julekalenderen deres vil besøke bedriftssiden deres i januar? Og i tilfelle - hva gjør dere konkret for å få dette til?

4. Hva med premiene på slike julekalendere? Er premiene spennende nok, og relevante for din bedrift? Flere kalendere har “dagens knalltilbud”, men ingen gave. Fra barnsben av er vi lært opp til at kalenderen inneholder en gave. Dersom julekalenderen din skal skille seg ut, må du ha virkelig spennende premier som gjør at folk vil besøke kalenderen i HELE 24 dager (og det er LENGE for å få folk til å besøke dere daglig).

5. Druknet bedriftens julekalender blant alle de andre der ute? Skilte den seg ut? Hva om du heller hadde laget en nettkampanje eller Instagramkampanje i januar? Jeg vedder hele julegratialet mitt på at da er det færre som prøver seg - og det er større sjanse til å bli mer synlig i nettlandskapet. Og dere ville kanskje selge mere varer/tjenester enn i desember som følge av en halvdårlig julekalender?

Til slutt vil jeg ønske deg en fortsatt god og fredelig jul. Slapp av - det ble jul i år også - med eller uten digitale julekalendere!

Trond Heggelund er redaksjonell leder og partner i NettCoach.no. I tillegg er han ansvarlig redaktør i BusinessBlogger.no og blogger i MobizMag.no.