Håvard Myklebust er ansatt som ny teknologidirektør i TV 2. Han skal lede teknisk avdeling og får det overordnede ansvaret for teknologiutvikling i TV 2. Dermed er Myklebust tilbake hos sin tidligere arbeidsgiver TV 2. Myklebust har tidligere arbeidet som redaksjonssjef for TV 2 Sporten før han startet opp i Vizrt i nesten fire år. I Vizrt har Myklebust arbeidet som leder for produktutvikling og marketing.

- Jeg gleder meg til å komme tilbake til TV 2, og til å samarbeide med både gamle og nye kollegaer, sier Håvard Myklebust.

I TV 2 kommer Myklebust til å møte mange kjente. Ikke bare har Myklebust mange år på baken i TV 2, han har som markedsdirektør Vizrt jobbet tett med TV 2 som en av teknologiselskapets største kunder.

Myklebust tiltrer sin stilling 1.desember og skal rapportere til Øivind Johannessen som for tiden er konstituert toppsjef I TV 2 så lenge Alf Hildrum er borte på grunn av sykdom. I tillegg fungerer Johannessen også i sin ordinære jobb som direktør for distribusjon, teknikk og betal-tv.

Les også: Slik blir den nye TV 2-ledelsen

Det er også sykdom som åpner for Myklebusts tilbakekomst i TV 2. Myklebust tar over for tekniske sjef John Inge Brattetveit som har vært sykemeldt i en lengre periode.

- Min helsesituasjon tilsier at jeg ikke lenger kan ta de store og tunge takene i TV 2. Jeg har elsket jobben siden jeg begynte i den for over 20 år siden, men har nå måttet innse at kapasiteten nå er noe redusert. Det tar jeg konsekvensen av, sier Brattetveit i en melding.

Ifølge TV 2 vil Brattetveit, når han er tilbake, gå inn i en stilling som rådgiver/systemspesialist. Brattetveit skal i sin nye rolle i første omgang arbeide med tre områder. Han skal representere TV 2 i ulike datterselskapsstyrer, representere TV 2 i ulike tekniske fora på nordisk og internasjonal basis og han skal arbeide med kartlegging og introduksjon av ny teknologi.

- Jeg er nå i rekonovalisens og håper at jeg kan være tilbake om ikke så lenge. Teknologiutviklingen går raskt innen mediebransjen. TV 2 er i en tøff konkurransesituasjonen, så her er er det viktig at vi stadig vurderer å ta i bruk ny smart teknologi. Dette skal støtte opp om TV 2s redaksjonelle og forretningsmessige virksomhet og for å gjøre den mer effektiv og konkurransedyktig. Jeg ser frem til fortsatt å få anledning til å bidra med de nødvendige tilpasninger som kreves i TV 2 i forhold til de utfordringene vi står overfor. Og jeg vil ønske Håvard velkommen tilbake på «TV 2-laget», avslutter John Inge som akkurat nå er på sitt feriested i Spania for å samle krefter, sier Brattetveit.

Fortsatt gjenstår det for TV 2 å få på plass både programdirektør etter Pil Gundelach Brandstrup og Hege Kosberg, som i forrige uke brått sluttet som multimediedirektør i kanalen.