VG-kvinner på nyhetstoppen: Flere av VGs nye seksjonsledere og nyhetsledere er kvinner. Nå kan VG-redaktør Helje Solberg (nummer tre fra høyre) selv bli årets kvinnelige medieleder. Foto: Parsa. Javad

Kan bli Årets medieleder

VG-redaktør Helje Solberg er stolt av arbeidet med å få flere kvinner inn i VG-ledelsen. Nå kan er hun en av tre kandidater til prisen «Årets kvinnelige medieleder». Selv mener hun mediehusene og VG inkludert fortsatt har et stykke vei å gå.

Publisert Sist oppdatert

VG-redaktør Helje Solberg, Adresseavisen-direktør Tove Nedreberg og TV 2s OL-prosjektleder Christine Espeland kjemper om prisen «Årets kvinnelige medieleder». Prisen deles hvert år ut av Medienettverket, et faglig forum for kvinnelige ledere i mediebransjen. Førstkommende torsdag avsløres hvem som blir årets vinner på den store «Digital Winners»-konferansen som Kampanje er med å arrangere i samarbeid med Telenor, MBL og New Media Network.

- Prisen er en prestisjetung utmerkelse som tildeles en kvinne som har markert seg som leder og har journalistiske, økonomiske eller markedsmessige resultater å vise til, forteller Medienettverkets leder Lillian Vatnøy.

Prisen ble første gang delt ut i 1999 og en av dem som kan vinne er VG-redaktør Helje Solberg (46).

- Det er naturligvis veldig hyggelig og inspirerende å bli nominert. Det er flott hvis dette bidrar til å sette fokus på kvinner og ledelse, sier VG-redaktøren til Kampanje.

Juryen som har vært ledet av Astrid Aure, redaksjonssjef i Henne, mener «Solberg har vært sentral i arbeidet med å gjøre VG til et heldigitalt mediehus» og at «hennes fotavtrykk er tydelig» både redaksjonelt og organisatorisk.

- Heljes lederskap er en inspirasjon for andre kvinner til å påta seg ansvar på høyt nivå, sier Astrid Aure.

Selv mener Solberg at det trengs flere kvinnelige medieleder.

- Ja, mange mediehus sliter med få lav kvinneandel også VG. Vi har som uttalt mål at vi skal ha kjønnsbalanse, men er ikke der i dag. Vi ønsker forskjellighet i hele organisasjonen. God miks er nøkkelord. Kulturer som lykkes med mangfold både når det gjelder kjønn, bakgrunn og alder er mer åpne og ser i større grad enn andre på ulikheter som en ressurs. De er inkluderende, fleksible og det påvirker alt vi driver med positivt. Det sier seg selv at dette er viktig i medieorganisasjoner, sier hun.

I finalen kjemper Solberg med en annen sterk kandidat. Det er Tove Nedreberg (50) som til daglig er administrerende direktør i Adresseavisen og Adresseavisen Gruppen. Om Nedreberg sier juryen blant annet at hun «får imponerende gode skussmål fra alle nivåer i organisasjonen».

- Hun beskrives som faglig dyktig og framoverlent, og blir stadig mer markert som en dyktig og uredd medieleder. Hun markerer og engasjerer seg også eksternt: Hun ble blant annet i år utnevnt til den første kvinnelige nestlederen i Mediebedriftenes Landsforening. I fjor fikk hun den høythengende Arena-prisen for sitt lederskap. Det er sagt om Tove Nedreberg at hun har den unike evnen til å kombinere strategisk tenkning med detaljkunnskap, skriver juryen.

Den siste kandidaten i finalen er TV 2s OL-sjef Christine Espeland (44).

– Espeland har hatt ansvar for noen av de største sportsrettighetsbudsjettene i TV 2 og gjort en formidabel innsats med å se muligheter og gjennomføre prosjekter og tiltak med stor suksess. Hun har i flere år overbevist med sin redaksjonelle og kommersielle forståelse, og er en av de dyktigste rettighetsforhandlerne TV 2 har. Hun har sterkt bidratt til at TV 2 nå har Norges største og beste sportsredaksjon, sier juryleder Aure om Espelands kandidatur.

Prisen deles ut denne uken av NHO-sjef Kristin Skogen Lund, som selv ble kåret til Årets kvinnelige medieleder i 2008. I fjor var det ansvarlig redaktør Britt Sofie Hestvik i Kommunal Rapport som ble er kåret til «Årets Medieleder

Les også: Hun er Årets leder

Powered by Labrador CMS