I fjor vant norske byråer fire gull i Epica, men i år ble det mager uttelling på gull-fronten. Ingen norske bidrag klarte å hevde seg i konkurransen om gullet. Selv om juryeringen nå formelt er avsluttet, er ikke fintellingen av poeng som avgjør hvem som får sølv og bronse klar ennå, men det er stor sannsynlighet for at flere norske byråer vil innkassere Epica-sølv. Endelige resultater for sølv og bronse er ventet tirsdag.

Les også: 15 byråer med Epica-håp

Grand Prix for beste reklamefilm gikk i år til en dansk kampanje for kleskjeden Jack & Jones, der den amerikanske skuespilleren Christopher Walken er med. Reklamebyrået bak er & Co.

Trodde Walken ville si nei
I en pressemelding fra Epica forteller kreativ direktør Thomas Hoffmann i & Co følgende om hvorfor det ble akkurat Walken som ble spurt om å spille i kampanjen.

- Fra dag én visste vi at det måtte være Christopher Walken, men vi var overbevist om at han ville si nei, siden han aldri hadde gjort noen reklamefilmer før. Men han likte ideen og manuset. Faktisk gikk han dypt inn i rollen og hadde klare synspunkter på hvordan denne karakteren måtte se ut og oppføre seg, sier Hoffmann.

Årets jurypresident for Epica, François Kermoal berømmer den danske kleskjeden for det han kaller et «modig valg».

- Å caste Christopher Walken var et modig trekk, og man forventer slett ikke å se ham i disse omgivelsene. Kampanjen er mørk, målrettet og perfekt utført, sier Kermoal i pressemeldingen.

Bil på veggen
I klassen for printannonser var det en annonse fra Namibia som vant Grand Prix. Annonsør er bilprodusenten Land Rover, mens byrået bak er Advantage Y&R. I annonsen vises omrisset av en Land Rover på en rekke med bokomslag.

Årets vinner av Grand Prix for utendørs kommer fra Tyrkia. Annonsøren er Acik Radio og byrået Havas Worldwide Turkey. I kategorien for interaktiv kom Grand Prix-vinneren i år fra Libanon. Annonsør er C.F Hammam-Lif og byrået er Memac Ogilvy Label Tunisia.

Epica er en konkurranse der byråer konkurrerer i kategorier som reklamefilm, printannonser, utendørs, radio, design og PR. I juryen sitter reklame- og markedsføringsjournalister fra hele verden.