ABC Nyheter meldte at Facebook i oktober gjorde endringer i personverninnstillingene som gjør at det ikke lenger er mulig å hindre andre i å søke opp Facebook-profilen din. Innholdet i nyhetsfeeden din ble også tilgjengelig for andre Facebook-brukere, også de du ikke er venner med, selv om du tidligere har hatt en lukket profil, skrev ABC Nyheter.

- Det er typisk noe som Facebook gjør. Helt vanemessig gjør de hele tiden små endringer i personvernet som åpner noe mer, så må du selv gå inn og tette igjen hullene, sa Gisle Hannemyr, som er lektor ved Institutt for informatikk ved Universitetet i Oslo, til ABC Nyheter.

Jan Fredriksson som er PR-ansvarlig for Facebook i Norden, avviser dette:

- Lektoren har misforstått. Facebook har aldri gjort endringer som medfører at brukernes gamle personverninnstillinger har blitt endret, sier han til ABC Nyheter.

Han mener endringen Facebook har gjort kan virke positivt med tanke på personvern, på tross av at man ikke lenger kan reservere seg mot å være søkbar.

- Før var man kanskje ikke like nøye med innstillingene, men nå er man nødt til å følge med og tenke seg om når det gjelder hva man legger ut - om det skal deles med venner eller være offentlig.

Les også dette innlegget fra Gisle Hannemyr: - Facebook og personvernet