Avviklingen av Mediafront som selskap kom som en trist nyhet for en av de opprinnelige gründerne, Charlotte Dahll Brecke. I går kunngjorde McCann Worldgroup-sjefen Jens Bonesmo, at kommunikasjonskonsernet på Sandaker ikke lenger fant det «hensiktsmessig» og drive digitalbyrået Mediafront videre som eget selskap i et så stort og integrert kommunikasjonshus som McCann.
- Det er veldig, veldig trist. Vi er flere som har brukt så mange år av sitt liv på Mediafront. Det var jo en liten baby for oss gründerne. Det er blitt lagt ned mange timer i det selskapet, mange fantastiske timer, sier Charlotte Dahll Brecke til Kampanje.
Dahll Brecke jobber i dag i Dinamo som kundedirektør og rådgiver, men opp gjennom hele 2000-tallet var hun svært tett tilknyttet det som var et av de første digitalbyråene i Norge, Mediafront. Sammen med blant andre partnere Mathias Friis, Christian Ruud og Pål Dobloug tok byråer som Mediafront og Apt den norske reklamebransjen over i det digitale reklamemarkedet. Det kreative høydepunktet kom i 20008 da byrået som første, norske reklamebyrå vant Grand Prix i kategorien Cyber i reklamekonkurransen Cannes Lions. I går var det altså slutt for byrået som i 2010 ble kjøpt av McCann Worldgroup.
- Vemodig?
- Ja, det synes jeg. Det er trist og sett utenfra så er det synd man ikke kan opprettholde planen om to samarbeidende enheter, men med tiden endrer behov seg, så det er ikke overraskende det som skjer nå, sier hun.
- Synd man avvikler
Dahll Brecke var i mange år daglig leder i selskapet og var sentral i forhandlingene med McCann da byrået ble kjøpt opp for tre år siden.
- Ja, jeg var med prosessen den gangen og hadde mye med den fusjonen å gjøre. Den var både svært grundig og tidkrevende, men veldig bra.
- Skjønner du begrunnelsen til McCann?
- Ja, jeg skjønner det og det var også en del av diskusjonen rundt oppkjøpet. Tanken var å prøve å drive dette som to enheter som jobbet tett og integrert. Derfor er det synd at man velger å avvikle Mediafront. Men det kan tenkes at det også er positivt. Det er vanskelig å finne ut av hvordan man skal gjøre dette og det er mange byråer i dag som sliter med å finne denne formen. Det ser vi nok konsekevensene av i flere byråer i dag, sier Dahll Brecke.
- Hvilken vei går det tror du?
- Kanskje går det tilbake til mer spesialiserte miljøer igjen. Se på hva som skjer med samarbeidet mellom SMFB og Trigger for eksempel, sier hun.
Gikk til Dinamo
Dahll Brecke sluttet i Mediafront kort tid etter McCanns oppkjøp. Hun sier det ble veldig annerledes å være eid av McCann sammenlignet med å drive selv.
- Noe av det som var vanskelig var at det var såpass mange sterke personligheter i Mediafront som aldri ga seg før tingene var 120 prosent. Det var også veldig positivt, men det er klart at det ikke alltid var forenlig med budsjettene og prosesser i andre deler av et totalprosjekt, sier hun.
Dahll Brecke sier hun også fant det vanskelig å sitte som tidligere Mediafront-leder i et nytt stort selskap.
- Det opplevdes til tider som frustrerende. Vi hadde drevet Mediafront som en familie, og plutselig var det nye ledere og nye koster. Hvordan skulle vi da håndtere de ansatte. Men vi gjorde vi følte var best og som var klokt da. Det var det løftet både Mediafront og McCann trengte den gang, sier hun i dag.
- Har satt spor
- Har Mediafront satt spor etter seg i norsk reklamebransje?
- Ja, det vil jeg absolutt si. Det er det ingen tvil om, både om du ser på resultater historisk gjennom over 15 år og som utklekker av så mange talenter som i dag er spredt utover i en rekke byråer. I dag jobber det mange gode digitale ressurser rundt i reklamebransjen som kommer fra Mediafront, sier Charlotte Dahll Brecke til Kampanje.
En av de kanskje mest sentrale i oppbyggingen av Mediafront er Mathias Friis som fortsatt jobber i McCann og frem til denne uken var en del av eget byrå, Mediafront. ønsker foreløpig ikke å kommentere hva han synes om beslutningen.
- Ingen kommentar, sier Friis til Kampanje.
Kommentér