Tre år etter at nettsamfunnet Pinterest ble etablert i USA, er selskapet i gang med å satse mer i Norge. Pinterest, som av Forbes er verdsatt til 2,5 milliarder dollar, samarbeider med lokale brukere i Norge for å lansere en norsk versjon. Nettsamfunnet er allerede tilgjengelig på ti språk, men dette vil være første gang selskapet engasjerer sine lokale brukere i en slik satsing.

- Pinterest-opplevelsen er bare så bra som samfunnet bak det, sier Matt Crystal, internasjonal sjef i Pinterest.

- Norge et trendsettende land
- Norske pinnere har helt fra starten av vist seg å være en svært engasjert brukerbase, men vi vil gjerne gjøre tjenesten enda bedre ved å jobbe tett sammen med lokale brukere for å oversette siden. Norge er kjent for å være et trendsettende land med stor interesse for kultur, design, mote, interiør og mange andre temaer som man bruker Pinterest for å utforske. Norske pinnere utmerker seg som spesielt interessert i reise og feriedestinasjoner, både innenlands og utenlands. Vi vet at lokalt språk på siden kan gjøre det enklere for folk å søke og oppdage det de liker på nettsiden, så vi tror dette er et godt initiativ å starte med, sier Crystal.

Pinterest-sjef Matt Crystal sier til Kampanje at norske Pinterest-brukere er blant de mest engasjerte i verden:

- Vi har ingen konkrete tall som vi kan presentere nå, men nordmenn er blant våre mest engasjerte brukere i verden. Nordmenn kommer til å være en viktig del av Pinterest-samfunnet, sier Crystal.

Dette er Pinterest
Pinterest er kort fortalt en tjeneste som tilbyr folk et verktøy for visualisering og planlegging av prosjekter og ideer i dagliglivet. Folk bruker Pinterest for å lage ønskelister, planlegge interiør og innredning av sine hjem, for å få inspirasjon til ferier og reiser, oppdage nye oppskrifter, følge med på mote, trender og design med mer. På Pinterest kan man følge andre pinnere med like interesser for å få kreative ideer for dagligdagse aktiviteter eller noe man ønsker seg eller håper å gjøre i fremtiden.

- Vi har alt Pinterest trenger!
Ansvarlig for leserinvolvering og sosiale medier i VG., Øyvind Solstad, er ikke overrasket over at Pinterest satser på Norge.

- Nei, ikke i det hele tatt. Faktisk synes jeg det er rart de ikke har brukt Norge og Skandinavia som sted der de tester ut ting. Vi har alt som Pinterest trenger! Først og fremst en befolkning hvor«alle» har smarttelefoner som vi faktisk bruker på nettet når vi er rundt omkring. Nordmenn er veldig opptatt av hjemmet sitt, og tingene vi har rundt oss - og vi er verdensmestere i å kose oss. Vi har mye penger, er rutinerte på netthandel og ikke minst er norske kvinner like aktive nettbrukere som mennene. Drømmekunder for Pinterest, sier Solstad til Kampanje.

Han fortsetter:

- Pinterest passer godt med oss «moderne» forbrukere. Det er et sted vi kan samle helt konkret de tingene vi ønsker oss, de tingene vi er glade i eller har tenkt å kjøpe. Det er visuelt og moderne, og de har hatt sterkt fokus på å lage en bra opplevelse også på mobil. Det er for eksempel enkelt å ta bilde av noe du ser på nettet eller i livet ditt, og «pinne det» til en tavle på Pinterest, sier han.

53 millioner brukere
Pinterest nådde 10 millioner aktive brukere etter kun to år. Ifølge ComScore har Pinterest i dag mer enn 53.3 millioner globale brukere. Investorer har sprøytet inn 338 millioner dollar i selskapet, ifølge Forbes.

- Det virker som det har gått litt under radaren for den vanlige gjengen som skriver om teknologi og sosiale medier, først og fremst fordi det er langt færre menn enn kvinner som bruker det. Og da får det så ikke mye omtale i teknologipressen. Den store forskjellen mellom Pinterest og for eksempel Facebook er at på Facebook liker du Nike, mens på Pinterest «pinner» du de nye Nike KD VI «NYC 66» som du har lyst til å kjøpe. Det er mye mer konkret, og det handler om akkurat den ene tingen du liker, ikke hele brandet, sier Solstad, som selv benytter nettsamfunnet ofte.

- Ja, jeg bruker Pinterest nesten hver eneste dag. I starten fant jeg ikke helt ut av det, men nå bruker jeg det til å finne og samle nyheter innen tre-fire felter hvor jeg synes Pinterest passer for meg: gadgets, hus/hjem, klær/sko og spesielle prosjekter.

Se Solstads konto her