Første stikk gikk til TV 2 i høstens duell mellom TVNorge og TV 2s humorflaggskip. «Torsdag kveld fra Nydalen» samlet 356.000 seere på sesongpremieren. Det ga en andel på 24,1 prosent blant alle seere over 12 år. Seertallene er en solid vekst fra fjorårets høstpremiere på 279.000 seere, og en liten vekst fra vårens sesong, som startet på 334.000 seere.

- «Torsdag kveld fra Nydalen» øker med over 50.000 seere siden sesongpremieren i fjor høst. Det er hyggelig at vi gjør det så bra når det er så mye humor på tv for tiden. Det handler ikke alltid om hvem som ler først, sier TV 2s kommunikasjonssjef Jan-Petter Dahl.

«Torsdag kveld fra Nydalen» har gjennomgått en rekke utskiftninger i ensemblet de siste årene, og opplevde en markant seernedgang da både Henrik Thodesen og Odd-Magnus Williamson tok farvel etter fjorårets vårsesong. I høst er Thodesen tilbake. Han får følge av nykommerne Mariann Saastad Ottesen, kjent fra «Lilyhammer», og «Idol»-programleder Stian Blipp.

Humorserien «Nårje» med Otto Jespersen samlet 252.000 seere senere på kvelden og oppnådde en andel på 23,8 prosent. Det er en nedtur fra fjorårets premiere, som samlet 396.000 seere. Men konstituert programdirektør Rolf Wenell er likevel fornøyd med humorsatsingen som helhet.

- Vi har jobbet hardt med våre humorprogrammer denne høsten. Nye folk og masse ny energi i «Torsdag kveld fra Nydalen» og Otto Jespersen og hans gjeng med herlig sammfunnsatire i «Nårje». Det er godt å se at dette falt i smak hos tv-seerne, sier han.

Ylvis-nedtur
Den ble samtidig en brå nedtur for Bård og Vegard Ylvisåker, som med vinden fra YouTube-suksessen «The Fox» i ryggen, seilte inn til 534.000 seere på premieren tirsdag. I går hadde over 200.000 seere falt av. Kun 310.000 så høstens andre program på TVNorge i direkte konkurranse med «Torsdag kveld fra Nydalen».

- «I kveld med Ylvis» går som forventet ned fra førsteprogrammet, som hadde uvanlig høye seertall. Det er bedre enn fjorårssnittet på 245.000, og vi er godt fornøyde. Vi må likevel gratulere TV 2 som stikker av med flere seere på sin premiere. Stian Blipp i premiereform er tøff konkurranse, sier kommunikasjonsdirektør i SBS Discovery, Svein Tore Bergestuen.

- Vi slår likevel «Torsdag kveld fra Nydalen» i seerandeler i den kommersielle tv-målgruppen. Det er vi godt fornøyde med, sier Bergestuen.

Tallene utgjorde en seerandel på 33,6 prosent i den kommersielle tv-målgruppen som består av seere mellom 15 til 50 år. Blant alle seere over 12 år fikk programmet en seerandel på 22,3 prosent.

Nysatsingen «Killer Karaoke» trakk 167.000 seere. Det ga en andel på 21,8 prosent blant seere mellom 15 til 50 år. I totalbefolkningen fikk programmet en seerandel på 12 prosent.

- «Killer Karaoke» er vårt minst høytidelige show i høst. Det har ikke ett seriøst bein i kroppen, som Dagbladet så riktig påpeker. 167.000 seere på premieren er verken killer eller katastrofe, det er en helt grei start. Samtidig var forrige uke vår beste TVNorge-uke på seks år, så vi henger ikke med hodet akkurat, SBS Discovery-sjef, Harald Strømme.

- Som forventet
Forhandlingsdirektør Bjarte Øgrey i Omnicom Media Group synes ikke Ylvis-tallene er avskrekkende.

- Man kan forvente et fall, på grunn av frafall av effekten av den virale spredningen av «The Fox»-videoen på YouTube, men over 300.000 på en egenproduksjon på TVNorge er bra det. Det er en normalisering av tallene, sier han til Kampanje.

Han tror samtidig TV 2 hadde håpet på ytterligere vekst for sin torsdagsgjeng.

- Jeg tror de har høyere ambisjoner enn det, i og med at de har fått tilbake mange av de gamle profilene. Men det er en bedring og det skal man ta med seg. Jeg tror likevel både TV 2 og TVNorge har høyere ambisjoner.