Sjefredaktør John Arne Markussen i Dagbladet må finne ny nyhetsredaktør. For NRK har i dag ansatt Alexandra Beverfjord som redaktør. Også Stein Bjøntegård og Åse Rigmor Westrum blir redaktører i den nyopprettede nyhetsdivisjonen.

Alexandra Beverfjord (36) er ansatt i stillingen som reportasjeredaktør. Beverfjord kommer fra stillingen som nyhetsredaktør i Dagbladet, hvor hun har jobbet siden 2001.

- NRKs nyhetsjournalistikk har en unik posisjon i Norge. Å få være med på å videreutvikle den stillingen, samt jobbe for at NRK blir ledende på alle nye plattformer, er en særdeles spennende oppgave, sier Beverfjord i en pressemelding.

Gjenforenes med Eriksen
I NRK gjenforenes Beverfjord med sin gamle sjef, Thor Gjermund Eriksen, som var sjefredaktør i Dagbladet fra 2003 til 2006. Etter det Kampanje forstår vil Frode Hansen i Dagbladet være en av flere interne kandidater til stillingen som ny nyhetsredaktør i Dagbladet.

Stein Bjøntegård (56) formelt ansatt i den nyopprettede stillingen som publiseringsredaktør i nyhetsdivisjonen. Bjøntegård er i dag nyhetsredaktør i NRK.

Åse Rigmor Westrum (45) er redaktør for produksjon og utvikling. Hun kommer fra jobb som seksjonssjef for Nyheter og sport i NRKs produksjonsavdeling.

- Jeg er veldig glad for at vi har fått på plass dyktige og erfarne ledere i disse jobbene, og at vi kan kombinere god kompetanse fra NRK med bred nyhetserfaring fra andre deler av mediebransjen, sier nyhetsdirektør Per Arne Kalbakk.

Stillingen som magasin- og debattredaktør vil bli besatt tidlig i neste uke og med dette vil ledergruppa i Nyhetsdivisjonen være på plass.

NRK besluttet 14. mai i år å opprette Nyhetsdivisjonen og samtidig ble Per Arne Kalbakk ansatt som nyhetsdirektør.