Utkledd som en helt vanlig drosjesjåfør møtte statsminister Jens Stoltenberg velgere i en ny og uvant rolle. «Drosjen» var utstyrt med skjulte kameraer, og opptakene skal brukes i en ny valgkampvideo – så fremt passasjerene synes det er greit. Stuntet med skjult kamera er et resultat av et samarbeid Arbeiderpartiet har med Try Reklamebyrå, som eies av Stoltenbergs gode venn og valgkamprådgiver, Kjetil Try.

- Da ideen kom opp var jeg usikker på om det lot seg gjøre. Jeg måtte bruke tid på å tenke gjennom det. Men det var veldig fint. Jeg liker å snakke med folk, og vi holdt på i flere timer. Jeg syntes nesten det var synd da det var slutt, sier statsministeren til VG.

Etter at VG Nett først omtalte saken om Taxi-Jens søndag, har historien vekket oppsikt verden over. BBC, AlJazeera, Reuters, SkyNews, Telegraph, AFP, Independent, Huffington Post og France 24 omtaler alle statsministerens PR-stunt. Også aviser i India, Russland, Serbia og Malta forteller om den norske statsministerens taxiturer, skriver Aftenposten.

Filmen skal vises på kinoer og legges ut på nettet. Den er sett over 186.500 ganger på YouTube.