Bloggen «Sosiale Medier Eliten» skal ifølge Twitter-profilen ta sikte på å eksponere kremen av sosiale medier-eksperter i Norge. Geelmuyden.Kiese-rådgiver Hans-Petter Nygård-Hansen, HP-sjef Anita Krohn Traaseth og blogg-gründer Thomas Moen er blant profilene som eksponeres.

Første innlegg ble lagt ut 20. august, men bloggen har allerede gått som en farsott i nettopp sosiale medier.

Hans-Petter Nygård-Hansen kan forstå at folk synes bloggen er morsom, men han er ikke selv blant dem som ler høyest.

- Det er noen som har sagt til meg at man skal føle seg beæret over å bli parodiert, men jeg kan ikke se at dette er en parodi. Jeg forstår det dersom noen føler at de blir hengt ut eller mobbet, sier han til Kampanje.

Han skulle helst sett at personen bak bloggen sto frem med fullt navn.

- Når man gjør det anonymt, kan ikke jeg si at jeg respekterer det. Jeg synes det er feigt. Dette er på grensen til det jeg vil kalle digital mobbing, legger han til.

- Får du følelsen av at dette er ondsinnet?

- Det er å ta i. Men godsinnet er det ikke. Det lukter litt janteloven.

- En uting
Både Hans-Petter Nygård-Hansen og administrerende direktør i HP Norge, Anita Krohn Traaseth har fått tildelt prisen Årets sosiale medier-personlighet under Social Media Awards. Også hun får passet påskrevet på bloggen, for å twitre om mat og for å lansere en jobb-blogg som «drar hele internett tilbake til 80-tallet». Hun mener de har et poeng.

- Men vi er en del av et stort amerikansk selskap og må forholde oss til deres standarder og prosedyrer, så det er årsaken. Vi tenker at innholdet er viktigst. Så har de lagt ut et innlegg om meg om mat, og det har de jo også helt rett i, sier hun.

- Men sånn umiddelbart tenker jeg at det er dette vi prøver å fortelle barna våre at de ikke skal drive med; anonyme kontoer hvor vi henger ut andre. Dette florerer det jo av på sosiale medier. Det er ikke noe jeg tar spesielt alvorlig, men jeg synes det er en uting prinsipielt.

Også blogg-gründer Thomas Moen har fått med seg fenomenet.

- Det er umulig ikke å ha sett den. Dama mi var en av de første som så den, hun holdt på å le seg i hjel!

Han føler seg ikke truffet av omtalen.

- Noe er på kanten for de andre, men for min del er det morsom og uskyldig moro. Stikker man hodet ut, må man tåle at man blir parodiert.

- Tar stammespråket på kornet
Også Ingeborg Volan, spesialrådgiver for sosiale medier i NRK, er blant de omtalte. Det synes hun bare er morsomt.

- Alle bransjer har sitt stammespråk. Jeg synes dette tar vårt stammespråk helt på kornet. Jeg skulle ønske jeg hadde funnet på det selv! Skal det først finnes noe sånt, er det en ære å bli parodiert.

- Hva tror du er hensikten med bloggen?

- Jeg tror hensikten er å påpeke det som en del oppfatter som litt pompøst. En del vil kritisere deler av vår bransje for å være mye ord og snakk. Det er en brodd her, så får vi heller bare bevise at den er ufortjent, sier hun.