Rett etter den internasjonale tv-messen i Cannes i april i år, kunne Kampanje fortelle at den profilerte tv-produsenten Lasse Hallberg tok en såkalt «time out» fra jobben som administrerende direktør i Metronome-selskapene Rubicon og Metronome Spartacus som lager «Hotel Cæsar». Versjonen den gang var at Hallberg, som snudde opp ned på tv-markedet i Norge som produsent av den realityserien «Big Brother» på TVNorge og som sist var produsent av suksessen «Lilyhammer», var blitt innvilget permisjon.

Ryktene startet raskt å gå etterpå om ikke Hallberg hadde fått sparken etter en vill fest på tv-messen på den franske rivieraen, men historien ble aldri bekreftet. I et større intervju med VG Helg forteller nå Hallberg sin versjon av hva som skjedde på restauranten Le Petit Maison og nattklubben Scandinavian Terrasse.

- Alle begynte å bli litt fulle - også jeg. Det ender med at jeg tar tak i en lysekroen som henger i taket, for å svinge meg i den. Så løsner den. «Det var jo dumt», tenkte jeg. Så går vi videre til et sted som heter Scandinavian Terrasse, hvor vi er hvert år. Der begynner jeg å lekeslåss med noen kolleger fra inn- og utland. Jeg gir en av dem en smekk, men han blir så irritert. Ja, rett og slett forbanna, sier Lasse Hallberg til VG Helg.

Hallberg forteller videre at han har bedt kollegaen om unnskyldning og at han sammen med tv-produksjonsselskapet Rubicon var tilbake på restauranten allerede de påfølgende dagene og skværet opp.

Stevner Rubicon
Men arbeidsgiveren i Metronome og Shine synes tydeligvis at Lasse Hallberg gikk over streken. Lasse Hallbergs advokat, Nicolay Skarning i Kvale advokatfirma, bekrefter nå overfor VG og Kampanje at det er konflikt mellom tv-produsenten og hans arbeidsgiver gjennom mange år, Rubicon. Rubicon er eiet av det internasjonale tv-produksjonsselskapet Metronome og Shine som igjen er eid av Rupert Murdochs tv-konsern News Corporation.

- Jeg bekrefter at jeg på vegne av Lasse Hallberg har tatt ut stevning mot Murdoch-eide Rubicon/Metronome fordi Hallberg er sagt opp. Partene skal møtes til frivillig mekling, sier Skarning til Kampanje.

- Hva går uenigheten ut på?

- Utover dette kan jeg ikke si mer annet enn at jeg har godt håp om at vi vil finne en god avtale for begge parter. Det er i begge parters interesse. Selv om de er uenige om et par saker tror jeg derfor de vil finne enighet. De er saklige og fornuftige og dialogen er god, sier Skarning.

Frykt for omdømme
Til VG Helg sier Hallberg at han ikke tror de amerikanske eierne har sagt ham opp som en følge av hendelsen i Cannes, men at oppsigelsen kommer som et resultat av «noe som har bygget seg opp over tid». Men han utelukker heller ikke at det skjebnessvangre nachspielet kan ha skremt Metronome og Shine og at eierne har fryktet for omdømmet til Rubicon.

- Jeg tror de tenkte at at det kunne bli pinlig for vår organisasjon. For da jeg kom hjem til Norge, begynte historien å leve sitt eget liv - langt fra virkeligheten. Hver gang noen i tv-bransjen har fortalt den videre, er den blitt litt saftigere, sier Hallberg til VGs helgemagasin.

Rubicon TV er et av landets største tv-produksjonsselskap og står bak programmer som «I kveld med Thomas Giertsen», «Amazing Race», «Golden goal», «Ari og Per» og «Mesternes mester».

Kampanje kommer med mer.