Velger gratis: - Nyheter kjøper jeg sjelden. Fremdeles er det nok godt gratisinnhold, forteller Erlend Schei i Sommerpraten.

- Betaler ikke for nyheter

Finns innovasjonssjef Erlend Schei betaler gjerne for innhold på digitale plattformer, men ikke nyheter. Møt ham i Sommerpraten!

Publisert Sist oppdatert

Navn: Erlend Schei

Stilling: Leder for FINN.no innovasjonslab

Årets ferie: - Hyttetur til Stavern, etterfulgt av organisert bademareritt på Lalandia badeland i Danmark, og så maling av hus hjemme på Nordberg. Jeg gir det terningkast fire. Badeland er garantert sekser hos ungene, så jeg lever livet gjennom dem.

- Hva er den perfekte sommermaten?

- Enkelt. Bortimot hva som helst på grillen. Grillsesongen varer fra april til oktober, men lite slår lat sommergrilling i juli. Hjemmelaget tzatsiki med avanserte, sinna pølsevarianter fra Strøm-Larsen står høyt i kurs.

- Hva er feriefavoritten?

- Krabbefiske i Stavern er en sikker vinner hvert år. Jeg tar bilder, ungene tar krabber. Med fire unger funker «hjernedød all inclusive» på Kreta helt fett også. Kultur er på pause til ungene har flyttet ut. Jeg tar av meg hatten for de som er flinkere enn meg til å ta med barna til destinasjoner som ikke finnes i katalogene.

- Hva har du alltid med deg på tur?

- Nikon sin 85mm f/1.4. «The cream machine». Mora til alle objektiver. Gir helt fantastiske bilder i den magiske halvtimen etter at sola har forlatt horisonten.

- Hva gjør du for å holde deg i form i sommer?

- Kroppen er kjørt for lengst. Der går det mest i forbyggende, som å droppe desserten når jeg egentlig er mett. Men jeg holder hodet i form ved å konstant lære noe nytt ­ mest på den tekniske fronten. Lynda.com er ikke så suspekt som det høres ut, og er en fantastisk kilde for videolæring i landet mellom programmering og audio/video.

- Hvem eller hva provoserer deg mest?

- Jeg har et ganske godt filter i forhold til hva jeg lar meg provosere av. Folk får holde på med hva som passer dem. Jeg bruker mest tid på de som er inspirerende på en eller annen måte. Engasjement er tiltrekkende i nesten alle former. Om noe provoserer meg så er det kanskje hverdagsignoranse, folk som ikke gjør noe med saker som opptar dem.

- Hvordan endres dine medievaner om sommeren?

- Det er ingen store endringer, men generelt følger jeg litt mindre med i det løpende nyhetsbildet. Konsumet er avhengig av mobildekningen. Er det full dekning, så konsumerer jeg nok mer enn jeg burde, og kanskje mer enn familien setter pris på. Jeg er nok litt nyhetsjunkie. Men som en always on-person er det veldig godt å legge fra seg telefonen i sommerferien. Kanskje i flere timer om gangen!

- Hva/hvem vil du helst slippe å høre mer om i mediene resten av 2013?

- Utlendingsmyndigheter som kaster ut barn som har levet et helt liv i Norge. Jeg savner raushet og smartere løsninger.

- Betaler du for innhold på digitale plattformer?

- Jeg betaler gladelig. Bekvemmelighet trumfer hva som helst for min del. Familien har Wimp, Spotify og Netflix i øyeblikket. VG+ kutta jeg ut, men mest fordi jeg ikke orker å forholde meg til å mange enkeltkilder på nyhetsfronten. Jeg foretrekker det aggregert. Om Wimp eller Spotify hadde gitt meg et familieabonnement kunne jeg glatt tredoblet månedsbetalingen, men jeg betaler ikke for seks abonnement. Nyheter kjøper jeg sjelden. Fremdeles er det nok godt gratisinnhold. Men jeg kunne nok betalt for en god aggregator, a la svenske Omni(.se) som er på trappene, eller norske Sesam.no som hadde et fantastisk nyhetssøk i sin tid. TV 2 Sumo har jeg også, men det var et gavekort på 1/2 år. Tror ikke jeg fornyer det, for den tekniske kvaliteten er for dårlig, og jeg bruker det i grunn mest til Tour de France.

- Hvis du fikk bestemme, hvem ville du utnevne til ny medieminister etter høstens stortingsvalg?

- Det må bli en som er kvikk i pæra, har et smil om munnen, og fremdeles orker å manøvrere seg gennom et byråkrati. Torgeir Waterhouse i IKT Norge er en sånn fyr. I tillegg har han sunne holdninger (i min bok i alle fall), føttene godt plantet på jorda, og skjønner hva som skjer på mange fronter.

- Hvordan blir høsten i medie- og kommunikasjonsbransjen?

- Det blir et salig kaos. Alle de nye kanalene er så vidt over babystadiet, og vi tror vi endelig har bittelitt erfaring med dem. Alle byråer og mediekjøpere- og selgere løper forvirret frem og tilbake og leter etter pengene de hadde i går. Her er det fantastiske muligheter til de som er lettbeinte og klarer å vise til konkrete resultater utover likes og followers. Mange vil få mobilovergangen som ei steikepanne i trynet dersom de ikke har tatt innover seg at bruksendringene til nye kanaler faktisk er permanente. Jeg tror høsten og våren kan bli perioden hvor mange innser at det nye medielandskapet er og blir betydelig mer uoversiktig enn den deilige printalderen vi levde så godt av og med forrige tiår. Vi vil smått se nye forretningsmodeller og spennende nye tjenester.

Powered by Labrador CMS