Tv-produksjonsselskapet til Thomas Giertsen kjøper Funkenhauser. Feelgood erverver 100 prosent av aksjene i Funkenhauser og aksjekjøpsavtalen vil bli gjennomført etter at godkjennelse fra Konkurransetilsynet foreligger. Dermed styrker Feelgood seg i markedet for norske tv-produksjoner og i rollen som en av Norges sterkeste produsenter av humor og underholdning.

- En gledens dag, sier Thomas Giertsen, kreativ leder i Feelgood Scene Film og TV til Kampanje.

Feelgood står bak en rekke av de store humorsatsingene på tv de siste årene og har blitt en av de virkelige suksessrike tv-produksjonsselskapene i det norske markedet for tv-humor. Selskapet har de sisteå rene gått med pene overskudd og har siden starten i 2003 stått bak produksjoner som blant annet «Torsdag kveld fra Nydalen», «Helt perfekt», «Nårje», «Koht i familien» og «Torsdagsklubben».

Selskapet hadde i 2011 hadde en omsetning på 77 millioner kroner og har også produsert sceneshow som «Team Eckbo» og flere nett-tv-serier og reklamefilmer. Etter oppkjøpet samles noen av landets fremste humorister i ett og samme selskap. I tillegg til kreativ leder Thomas Giertsen har Feelgood et samarbeid med tv-humorister som Else Kåss Furuseth, Morten Ramm, Otto Jespersen, Henriette Steenstrup, John Brungot og Klaus Sonstad. Nå blir også to av landets fremste komikere, Bård Tufte Johansen og Harald Eia, en del av dette miljøet.

- Bård, Harald og jeg har jobbet sammen om flere produksjoner, og jeg gleder meg til mer! Det at menneskene i Feelgood og Funkenhauser nå samles, gjør at vi skaper et fantastisk bra og kreativt miljø som er utrolig inspirerende. Og det gir mange nye muligheter, sier Giertsen.

Blir ikke medeiere
Funkenhauser ble etablert som tv-produksjonsselskap av de tre NRK-kollegaene, Lars Hognestad, Bård Tufte Johansen og Harald Eia i 2010, men etter tre år er det slutt som selvstendige næringsdrivende. På de årene rakk Funkenhauser å komme opp med produksjoner som «I kveld med Ylvis», «Brille», «Storbynatt», og «Kl. 20:00» med Raske Menn.

Daglig leder i Funkenhauser, Lars Hognestad, vil ikke fortelle hvor mye Funkenhauser-eierne får utbetalt eller hvordan oppgjøret finner sted.

- Spørsmål vedrørende oppgjør og slike ting kan jeg ikke uttale meg noe om, sier Hognestad.

- Er det noen av dere Funkenhauser-eiere som blir aksjonærer i Feelgood?

- Ingen av Funkenhausers tidligere eiere kommer inn på eiersiden i Feelgood, sier han.

Nærmer seg 100 mill.
Daglig leder i Feelgood, Magnus Ravlo Stokke, tror oppkjøpet av Funkenhauser vil bety mye for Feelgood.

- Dette er virkelig en perfekt match. Da samtalene mellom selskapene startet, forstod vi raskt at dette var veldig riktig. Vi kjenner menneskene i Funkenhauser godt, de er svært dyktige og har stor tyngde i bransjen. Jeg er utrolig stolt over å være en del av et selskap som nå har samlet de beste - både nye og etablerte - tekstforfatterne, programutviklerne, komikerne og produsentene av humor og underholdning. Dette er starten på en ny og spennende fase for Feelgood, sier Ravlo Stokke.

Feelgood rykker dermed opp enda en divisjon i det norske tv-produksjonsmarkedet og nærmer seg nå de virkelige store målt i omsetning. Feelgood har ikke lagt frem regnskapstall for 2012, men med utgangspunkt i 2011-tallene, vil Feelgood etter oppkjøpet ha en omsetning på over 100 millioner kroner.

Dermed vil Feelgood knive med Strix i størrelse, etter at det MTG-eide tv-produksjonsselskapet som blant annet står bak Farmen, nylig kjøpte Novemberfilm.

I 2010 kjøpte det internasjonale mediekonsernet Sony seg majoritet i Feelgood etter at grunnlegger Thomas Giertsen solgte seg ned i selskapet.