Etter flere år med vekst på topplinjen, markerte 2012 et trendskifte for reklamebyrået Ernö. Omsetningen falt med 7,7 prosent og resultatet før skatt falt med nesten 22 prosent til 1,8 millioner kroner.

- Det er riktig at Ernö vokste veldig i perioden 2008 til 2011. Fra starten i 2006 var vi fem ansatte som økte til ti ansatte i 2008. Våren 2010 utvidet vi med nok et team, rådgiver og støttefunksjoner, slik at arbeidsstokken igjen doblet seg fra 10 til 20 personer i løpet av ett og et halvt år, sier daglig leder Aagot Skjeldal i Ernö til Kampanje,

- Dette har vært en bevisst satsning for å komme opp på et nivå som skaper større fleksibilitet. Vi planla å konsolidere stillingen i 2012. I tillegg valgte Meny som byrået startet på grunnlag av, å forlate oss i fjor.

Fallet i omsetningen skyldes ifølge Skjeldal at de ikke gjorde like mange store reklamefilmproduksjoner. Byråinntekten økte noe fra 2011 til 2012 fra 21,8 millioner kroner til 22,7 millioner kroner eller en vekst på rundt fire prosent.

Kapret Altibox
Ernö hadde NorgesGruppen-eide Meny som kunde i fem år før samarbeidet tok slutt i fjor høst. Men det skjer også ting i andre enden av kundelisten, og Ernö gikk nylig seirende ut av en byråkonkurranse i regi av Altibox.

- Altibox scorer høyest på kundetilfredshet, sammenliknet med konkurrentene på viktige parameter som kundeservice, Internett og ikke minst tv-tjenester. Vi så behovet for å øke kjennskapen til merkevaren Altibox, og ta en tydeligere posisjon i hele Norge, sier markedsdirektør Siri Tansø i Altibox.

- Vi leverer teknologiske produkter som krever forståelse for både produktene og kundene – her har Ernö vist at de evner å omsette kompliserte løsninger til noe som skaper en forskjell i folks hverdag, fortsetter Tansø.

Ikke mål om vekst
Teamet som skal jobbe med Altibox i Ernö er Henrik Sæther (AD), Eirik Hovland (tekstforfatter), Christina Langthon (prosjektleder) og Petter Knutsen (rådgiver).

- De har en voldsom lidenskap rundt produktene sine og er ledende på både innovasjon og teknologi. Det danner et godt grunnlag for å lage god kommunikasjon og er motiverende for oss som byrå, sier Petter Knutsen.

- Å lage kommunikasjon rundt noe som er så sentralt i vår mediehverdag, og viktig i mange menneskers liv, er spennende og krevende. Akkurat slik vi liker det.

Daglig leder Aagot Skjeldal i Ernö forteller at de ikke forventer en vekst i 2013.

- Vi har ikke mål om vekst i år og forventer at vi er samme antall ansatte ved utgangen av året som inngangen. Altibox er en av de nye kundene som bidrar til at vi opprettholder nivået til tross for at Meny er ute.

Her ser du regnskapstallene til Ernö for siste regnskapsår sammenlignet med 2011. Alle tall i millioner kroner:

Ernö

2012

2011

Endring i prosent

Driftsinntekter

45 818

49 664

- 7

Driftsresultat

1 605

2 151

- 25

Resultat før skatt

1 804

2 312

- 22