Experts relanseringskampanje, der de blant annet trekker frem at 1432 tidligere ansatte har mistet jobben for at de skulle kunne holde prisene nede, har skapt storm i sosiale og tradisjonelle medier det siste døgnet.

«1432 ansatte har dessverre måttet slutte. Alt gjør vi for å senke prisene,» heter det i reklamen. Det har gitt flere kunder en vond smak i munnen, dersom man skal tro tilbakemeldingene på Experts Facebook-vegg.

Les mer:

Expert refses for kutt-reklame

Påtroppende forbundsleder i Handel og Kontor, Trine Lise Sundnes, mener kampanjen i beste fall er tankeløs.

- Expert burde vite bedre enn å sko seg på andres tragedie. Dette er neppe god omdømmebygging, snarere tvert imot. Jeg håper ikke vi ser konturene av hvite- og brunevarenes svar på Ryanair, sier hun til Kampanje.

- Gjør ikke endringer
Sundnes har ikke oversikt over hvor mange av deres organiserte som har mistet jobben i Expert den siste tiden. På Experts Facebook-side legger selskapet vekt på at det er flest svenske butikker som er stengt. Expert gikk konkurs i Sverige i fjor.

- Det var kun et fåtall i Norge. Vi har allerede åpnet flere varehus i Norge. Senest forrige uke åpnet vi to nye i Fredrikstad og Vestby. Vi har ingen planer om å endre kampanjen og vi har også fått mange positive tilbakemeldinger fra kundene våre som har besøkt butikkene, skriver selskapet i sitt svar på den overveldende kritikken. Der skriver de videre at de ikke har planer om å gjøre endringer i kampanjen.

- Jeg er rimelig overbevist om at de fleste som har beholdt jobben sin etter nedbemanningen ikke er veldig glad for at Expert bruker dette som reklamen. Dette er ganske usmakelig, sier Sundnes.

Det har ikke lykkes Kampanje å få en kommentar fra administrerende direktør Anders Nilsen i Expert.

- Skjellsettende opplevelse
Handel og Kontor har ennå ikke tatt stilling til om de vil ta saken videre med Expert.

- Nå skal vi først ta en runde med våre tillitsvalgte på dette. Her bør det ikke være nødvendig for Expert å tenke seg veldig godt om før de gjør endringer i kampanjen. Det er en ganske skjellsettende opplevelse å miste jobben og deretter få det klistret utover landets tv-kanaler. Det er på grensen til ondskapsfullt, sier Sundnes.

- Man kan alltid argumentere for at nedbemanning er nødvendig fra et generelt perspektiv, men det er milevis fra å klistre det ut i en reklamekampanje. Litt anstendighet må man ha, legger hun til.