På et stort arrangement på i Christianiahall på Clarion Hotel Royal Christiania blir årets Gullruten-finalister presentert og i den gjeve kategorien «Beste mannlige programleder» var det NRK og TVNorge som kunne glede seg over nominasjonene, men også VGTV synes det nok er gjevt at Einar Tørnquist i «Tørnquist Show» fikk en nominasjon.

- Jeg er veldig overrasket. For ikke lenge siden jobbet jeg i Oslo Kommune. Dette har skjedd veldig fort, sier Einar Tørnqvist til Kampanje.

Tørnquist er imidlertid nominert som TVNorge-programleder og det er også Petter Wilhelm Blickfeldt Schjerven fra «Typisk deg», programmet som går på TVNorge. Dermed sikret TVNorge seg halvparten av nominasjonene i denne kategorien.

De øvrige to nominasjonene gikk til NRK og Hans Olav Brenner fra «Brenner – historier fra vårt land» og Thomas Seltzer i «Trygdekontoret» som tidligere i år ble kåret til «Årets medienavn» av Kampanjes lesere.

- Det er tre tunge navn og ett til. Meg. Jeg har ikke så veldig store forhåpninger om å vinne, sier en ydmyk Tørnqvist.

«Tørnqvist Show» har hatt stor suksess på først og frems VGTV og totalt sees en episode av showet av mellom 250.000-350.000 seere. Det er flere enn programmet har på TVNorges nisjekanal Max.

Her ser du nominerte i kategorien «Beste mannlige programleder»:

Navn

Program

Produksjonsselskap

Tv-kanal

Einar Tørnquist

Tørnquist Show

Monster Entertainment

TVNorge

Petter Wilhelm Blickfeldt Schjerven

Typisk deg

Teddy TV

TVNorge

Thomas Seltzer

Trygdekontoret

NRK

NRK

Hans Olav Brenner

Brenner – historier fra vårt land

NRK

NRK