Det nå nedlagte Aegis Media-byrået Dist Creative fortsetter å levere selv etter nedleggelsen. Ikke bare vant de gull og to bronse i Gulltaggens hovedkategorier, bidraget «Variable Brain Design» for kunden Variér Furniture ble også kåret til Årets Sølvtagg.

Sølvtaggen-konkurransen har pågått gjennom hele året, og juryen, med Jan Finnesand i spissen, har kåret de beste bidragene hver måned. Alt i alt har det vært 77 påmeldte bidrag i løpet av 2012, og Variable Brain Design troner nå på toppen av disse.

Dermed kunne Dist Creative feire en siste gang og teamet bak bidraget stikker av med billetter til Øyafestivalen sponset av VG.

Årets Sølvtagg går til Dist for arbeiedet med et 30 år gammelt designikon der byråets utfordring ble å revitalisere den gamle klassikeren og samtidig kommunisere stolens unike egenskaper.

- Knallsterkt, nytenkende og relevant konsept sammen med en usedvanlig godt gjennomført produksjon gjør at nettopp denne jobben – blant mange sterke konkurrenter – stakk av med tittelen Årets Sølvtagg. Her har byrået og kunden løst flere utfordringer med ett og samme konsept. Det er innovativt, inspirerende, interessant, fantastisk flott laget – og innehar en god historie som gjør at man lar seg rive med, heter det i jurybegrunnelsen.

Teamet som står bak bidraget, Eirik Sørensen og Finn Knudsen, er i dag å finne i DDB Oslo. Det er de som nå kan smykke seg med tittelen Årets Sølvtagg sammen med kreatørene Ingrid Lea, Torny Hesle, Thale Høy-Pettersen, Eivind Solberg og Kristian Lyse. Digital Produsent har vært Arnt Scheele, mens pr-rådgivere har vært Thorbjørn Laundal og Cecilie Wærholm. Produksjonsbyrået har vært B-Reel og ansvarlig hos kunde, Arild Aakre og Bjørn Pedersen.