I en større rapport fra bransjeorganisasjonen Virke kommer det frem at konsulentselskapet McKinsey fortsatt er størst på markedet innen strategi i Norden. Men konkurransen fra Boston Consulting Group blir stadig større.

- BCG er er i ferd med å ta igjen forspranget og har i mange tilfeller samme grad av kundetilfredshet, sier Alisdair Munro, direktør for kunnskap og teknologi i Virke, til Dagens Næringsliv.

I undersøkelsen får McKinsey en kundetilfredshet på 89 prosent, mens BCG har 71 prosent og det er disse to selskapene som sammen med PricewaterhouseCoopers (PWC) oftest trekkes frem av kundene ifølge undersøkelsen.

Samlet så bruker nordiske selskaper 2,2 milliarder bare på konsulentoppdrag innen sektoren teknologi, medier og telekom. Men veksten siste år er ikke større enn på 0,2 prosent i dette markedet.

Det norske totalmarkedet øker imidlertid med hele fem prosent og markedet for såkalt «management consulting» utgjør nå 3,5 milliarder kroner i året. Her det McKinsey og BCG som dominerer innenfor teknologi og Accenture og IBM er de store innenfor teknologi, skriver Dagens Næringsliv.