Programredaktør Nils Stokke i NRK Super har sagt opp sin stilling i NRK. Han har ledet oppbyggingen av NRK Super.

- Nils Stokke har gjort en uvurderlig jobb med å bygge opp NRK Super til det kanalen er i dag. Han representerer en unik blanding av redaksjonell kompetanse, redaktørkompetanse og økonomisk kompetanse. Derfor er også NRK Super en av de mest veldrevne organisasjoner i hele NRK, sier programdirektør Per Arne Kalbakk i en pressemelding.

Kalbakk beklager sterkt at Stokke slutter.

- Mine forsøk på å overtale ham til å bli har ikke ført fram. Man må bare respektere at han har lyst til å gjøre noe annet i yrkeslivet, sier Kalbakk.

Stokke ble ansatt i NRK i 2003. Han begrunner sin avgang slik overfor Kampanje:

- Jeg ønsker å ha frihet til å kunne bestemme hva jeg skal drive med, men jeg har ikke bestemt for hva det blir.

- Blir du værende i mediebransjen?

- Jeg har jobbet med fjernsyn i ti år, så jeg kan en del om det. Det er mye jeg kunne tenke meg å bryne meg på, så vi får se hva som skjer.

Stokke forlater statskanalen med en god følelse.

- Jeg er utrolig stolt over at vi har laget en ny kanal som barna virkelig liker, vi lager programmer i verdenklasse og jeg er stolt over å ha vært en del av det.

Han mener NRK har matchet den økende konkurransen fra internasjonale barnekanaler.

- Vi står veldig sterk i konkurransen med Disney og andre internasjonale kanaler. Bakgrunnen for at Super ble etablert var alle de utenlandske barnekanalene. NRK-ledelsen mente at det var viktig at barn fikk et norsk alternativ. De utenlandske kanalene lager internasjonale drømmer, vi lager norsk virkelighet. Super er blitt veldig populær blant norske barn og dette har vi fått til i løpet av de fem årene vi har vært på lufta, sier Stokke til Kampanje.

Stokke fortsetter som programredaktør ut oppsigelsestiden fram til 31.mai. Programdirektør Per Arne Kalbakk har startet arbeidet med å finne hans etterfølger.