Etter fem år hos Kitchen har Flytoget valgt å avslutte samarbeidet til fordel for McCann. Det skjer etter en offentlig anskaffelsesprosess med 12 innsendte tilbud. Til slutt var det Kitchen, McCann og Bates som kjempet om den prestisjetunge kunden.

- McCann var det reklamebyrået som svarte best på våre krav til kvalifikasjoner, erfaring og kapasitet. I tillegg fremstod de som et meget kreativt og ambisiøst miljø, noe som gjør selskapet til en god partner for oss. Vi gleder oss til å sette i gang samarbeidet og har satt oss høye forventninger til hva vi og McCann skal få til de neste årene, sier Lena Nesteby, markeds- og kommunikasjonssjef i Flytoget.

Overfor Kampanje forteller hun at det ikke er misnøye med Kitchen som er årsaken til byråbyttet.

- Nei, vi har vært kjempefornøyde med Kitchen, både med samarbeidet og med jobbene som er gjort. Det er grunnen til at vi har jobbet så lenge med dem. Vi er pålagt å legge avtaler ut på offentlig tilbud og nå var det tid for å legge ut avtalen igjen.

Avtalen med McCann strekker seg over en periode på fire år. Verdien skal være på to til tre millioner kroner i året.

- Men det er litt vanskelig å si helt konkret. Det er ikke rene byråtimer. Mye skal viderefaktureres, sier Nesteby.

- Sprengte trommehinnen
Flytoget forteller at de siden starten for 15 år siden har hatt en overvekt av forretningsreisende ombord, men at de nå ser en stor vekst i ferie- og fritidssegmentet. Det blir derfor et viktig satsingsområde for samarbeidet mellom Flytoget og McCann.

Hos McCann er de i gledesrus etter å ha landet den nye kunden.

- Vi har drømt om å få lov til å jobbe med Flytoget i mange år, så jubelen stod i taket hos oss da det ble klart at vi var valgt. Jeg tror kanskje jeg sprengte trommehinnen til Lena da hun ringte for å fortelle de gledelige nyhetene, sier Marit Høvik Hartmann, administrerende direktør i McCann.

- Ikke hyggelig
Hos Kitchen er stemningen naturligvis en noe annen.

- Det er jo ikke noe hyggelig. Det er vi fryktelig lei oss for. Vi har hatt et langt og godt samarbeid med Flytoget i fem år. Sånt skjer av og til når det er anbudsprosesser. Vi må forholde oss til at kunden av og til vurderer annerledes enn oss, sier daglig leder Haakon Dahl til Kampanje.

Kitchen vant i sin tid Flytoget fra DDB i januar 2008.

- Hvor viktig har Flytoget vært for dere økonomisk?

- Økonomisk har de ikke vært spesielt viktig, men det er en kunde vi opplevde som viktig å ha. Vi likte kunden veldig godt.