For kort tid siden startet Social Media Days på Latter i Oslo, som arrangeres av Kampanje og Nils Petter Nordskars Iqualify. På programmet står blant annet Social Media Awards og kåringen av Årets Facebook-side, i tillegg til en rekke foredrag.

Følgende byråer kjemper om å bli kåret til Årets sosiale medier-byrå:

 • Geelmuyden.Kiese
 • Good Morning
 • Halogen
 • Mediafront
 • Netlife Research
 • OMG
 • Sosial Media Norge
 • Sempro
 • Racer
 • Hyper
 • Gambit H+K
 • Fennek&Friends

- Det er stor konkurranse blant de nominerte i kategorien Årets soiale medier-byrå alt fra byråer som jobber mer strategisk til rene produksjonsbyråer. Det viser at det er et stort spenn i bransjen. I juryarbeidet i denne kategorien så vi etter byråer som utmerket seg spesielt godt på innsikt, integrasjon og evne til å tenke helhetlige, digitale løsninger. Til slutt stod vi igjen med to svært sterke finalister. De vil bli presentert på Social Media Days senere i dag i forbindelse med prisutdelingen, sier Ingvild Moen, juryleder i Social Media Awards 2012, til Kampanje.

Til sammen blir det delt ut ni priser under Social Media Awards senere i dag. I tillegg kommer kåringen av Årets Facebook-side.

Fullt hus på konferansen
450 deltagere er til stede på Social Media Days i Oslo tirsdag og onsdag. Arrangementet, som går av stabelen for andre år på rad, er dermed blitt et av de større eventene i medie- og kommunikasjonsbransjen.

- De som er mest intenst opptatt av sosiale medier mener sikkert vi burde gjøre dette i to-tre ganger i året for å henge med på det som skjer. Det er utrolig mye som har skjedd siden i høst, og i hvert fall siden vi satt her forrige gang. Da hadde vi Jan Grønbech (Google Norge-sjef, red.anm) som sa at han skulle spise hatten sin hvis ikke alle her i salen hadde deltatt på en Google Hangout til neste gang. Det blir spennende å se om han sier det samme i år. Jeg tror han har glemt det, sa Nordskar under åpningen.

- Dramatisk episode
Nordskar fortalte også at Help Forsikring-sjef Johan Dolven, som stengte Facebook-siden til selskapet sitt i forrige uke, erstatter Trond Blindheim i morgendagens program etter at Blindheim måtte melde avbud.

- Vi har hatt en dramatisk episode i lille Facebook-Norge. Jeg tror Mark Zuckerberg er skikkelig skjelven når Help Forsikring har stengt sin Facebook-side. Vi har fått tak i Johan Dolven. Han kommer i morgen.

Her er programmet for Social Media Days.