- Vi har levert selskapet inn til Oslo Skifterett, så nå er det i hendene på bobestyreren, sier styreleder Hølje Tefre til Kampanje.

Dermed er det helt slutt på driften i reklamebyrået som opprinnelig var Virtual Gardens digitale datterbyrå, men som sto alene igjen da driften i Virtual Garden opphørte i 2010. Det var Nils Petter Nordskar som etablerte Virtual Garden i 1997. Senere har det vært flere aktører inne på eiersiden, før investorselskapet Zoncolan, der Hølje Tefre er administrerende direktør, overtok i 2010.

Dårlig økonomi
I likhet med Virtual Garden før seg har Screenplay slitt med kronisk røde tall, men byrået har vært på bedringens vei. I 2009 var resultatet før skatt et underskudd på 12 millioner kroner. I 2011 var underskuddet redusert til 1,8 millioner kroner, og i fjor tjente byrået for første gang penger i sin 15 år lange historie, ifølge Tefre.

- Paradoksalt nok tjente byrået penger i 2012, men en meget stram likviditet og en tøff høst gjorde at byrået ikke kunne fortsette driften, sier han.

Det var til slutt et havarert prosjekt som tok knekken på byrået.

- Det kom av forskjellige årsaker som lå utenfor vår og kundens kontroll. Men krisen ble umiddelbar, sier Tefre.

Forhandlet med interessenter
Byråets 13 ansatte ble informert om konkursen tirsdag ettermiddag. Tefre forteller at styret har vært i forhandlinger med interessenter om å videreføre driften, uten å komme i mål.

- Det er alltid trist når sånt skjer, men det var ikke grunnlag for fortsatt drift. Nå har vi prøvd restrukturering, kostnadskutt og å overdra virksomheten, sier Tefre.

- Har det vært norske aktører?

- Vi har forhandlet med tre forskjellige aktører. Det har vært norske aktører, og ingen av de store internasjonale nettverkene, sier han.

- Et lite, sårbart selskap
Daglig leder den siste måneden har vært Bjørn-Ivar Carlsen i Zoncolan, som har steppet inn for tidligere daglig leder Ole Petter Holen. Carlsen har ledet redningsforsøket i Screenplay.

- Hvorfor har ikke Screenplay klart å få driften til å gå rundt?

- Det er sikkert mange årsaker til det. Men det er et lite, sårbart selskap. Det er lite som skal til for å velte det, sier han.

Screenplays største kunde de siste årene har vært Norsk Tipping. Også Freia har vært blant byråets kunder i 2011 og 2012.

- Hvor mye taper dere på konkursen?

- Det tallet vil jeg ikke ut med.