Dagbladet har fått tilgang til medlemslista til herreklubben Det lukkede selskab slik den så ut ved inngangen til 2012. Klubben domineres av næringslivstopper innen eiendom og skipsfart, adelsfamilier og personer fra jus, medisin og kultur.

Christian Ringnes, Stein Erik Hagen, Kjell Inge Røkke, Bjørn Rune Gjelsten, Jens Ulltevit-Moe og Trond Lykke er blant rike næringslivstopper man finner i klubben med 1100 medlemmer.

Men det er også representanter fra mediebransjen i klubben: Fagpressen-direktør Even Trygve Hansen, Aftenposten-veteran Per Egil Hegge, Schibsted-rådgiver Einar Hanseid, tidligere Morgenbladet-redaktør Sverre Martin Gunnerud og TV 2-veteran Oddvar Stenstrøm er å finne i medlemslistene til det eksklusive nettverket.

- Alle vet at de viktige beslutningene ikke tas i møterommene, men over et glass konjakk. Lukkede nettverk er trolig studert for lite. Det er svært viktig å være klar over dem, sier sosialantropolog Thomas Hylland Eriksen til Dagbladet.

Arne Hjeltnes, nordisk konsernsjef i kommunikasjonsbyrået Creuna, er også blant medlemmene i klubben.