Svenskeide Eniro Norge er misfornøyd med selskapets økonomiske resultater. I dag ble det klart at administrerende direktør Morgen Algøy går av.

- Morten Algøy har gått av som administrerende direktør i Eniro Norge i dag. Bakgrunnen er at de finansielle målene han har hatt for Eniro Norge ikke er nådd. Konsernledelsen i Eniro ser derfor behov for endringer i ledelsen for å styrke organisasjonen fremover, sier presseansvarlig Renate Morken i Eniro Norge til Kampanje.

Administrerende direktør i Eniro Sverige, Mattias Wedar, er blitt konstituert administrerende direktør i Eniro Norge.

- Han vil være konstituert administrerende direktør fram til vi kan en presentere en ny sjef for Eniro Norge. Rekrutteringsprosessen har startet og vi regner med at vi har en ny administrerende direktør på plass i løpet av våren, sier Morken.

- Skilles som venner
Morten Algøy skriver dette på sin Facebook-profil:

«Kjære venner, familie og kollegaer! Etter nesten 20 år i Eniro har jeg min siste arbeidsdag i dag. Jeg ser tilbake på disse årene med glede, og Eniro og jeg skilles som venner. Nå skal jeg bruke tiden og anledningen til å tenke over hva jeg skal gjøre fremover».

- Jeg tar en pause og skal tenke meg godt om når jeg nå skal finne ut av hva jeg skal jobbe med når jeg blir stor. Å jobbe i Eniro Norge i 20 år har vært en fantastisk reise. Det har vært en fantastisk morsom arbeidsplass og det har vært spennende å få være med på å forme denne bedriften. Noen ganger må en administrerende direktør gå av, og jeg blir nok ikke den siste lederen i mediebransjen som må slutte, sier Algøy til Kampanje.

Han ønsker ikke å kommentere konsernledelsens uttalelser om de økonomiske resultatene.

Overskuddet krympet
I 2011 hadde den norske virksomheten av Eniro en omsetning på 996 millioner kroner, det var ned 15 prosent sammenlignet med 2010 da selskapet omsatte for 1,14 milliarder kroner.

Mye av omsetningen i Eniro-konsernet kommer gjennom blant annet salg av reklame og nummeropplysningstjenesten.

- Den korte versjonen er at markedet for trykte kataloger synker og færre ringer opplysningstjenesten vår. Dette bortfallet dekker ikke opp for veksten i de digitale tjenestene våre, sa Morten Algøy til Finansavisen i mai 2012.

Overskuddet falt også. Selv om selskapet satt igjen med snaue 200 millioner kroner etter skatt, var tilsvarende resultat på 326 millioner kroner i 2010.

Eniro Norge la ned papirutgaven av Gule Sider i fjor og er i ferd med å bli et heldigitalisert selskap. Eniro var monopolist i sitt marked inntil internett kom på 90-tallet.

- Da internett kom, måtte vi omstille oss fra å være monopolist til en ny tilværelse med konkurranse. Vi lanserte Gule Sider på nettet allerede i 1995 og ble raskt et av de største nettstedene i Norge. Så startet den langsiktige digitale omstillingen, fortalte Algøy til Kampanje magasin i 2012.