Kampanjes lesere har stemt frem tidenes beste "Gullfisken"-film og den filmen som flest til slutt stemte på, var Rema 1000s reklamefilm "Doffen har daua". Filmen bygger på Rema 1000s kommunikasjonskonsept "Det enkle er ofte det beste" og stammer fra 2004. Men filmen ser ut til å ha tålt tidens tann, for med over 21 prosent av stemmene gikk filmen, laget av reklamebyrået McCann, helt til topps.

- Det er selvsagt kjempegøy at Rema 1000 lager reklamefilmer som folk liker så godt, og vi har fått mange henvendelser om denne filmen siden den ble vist første gangen. "Det enkle er ofte det beste" har jo blitt et begrep som brukes av svært mange i flere ulike settinger, noe som Doffen-filmen også bidro til. Ser vi på økningen til Rema 1000 i markedandeler år etter år, liker folk både reklamefilmene våre - og de laveste prisene. Vi er heldige som har hatt muligheten til å jobbe med kreative, dyktige folk gjennom alle disse årene, sier Rema 1000-sjef Ole Robert Reitan til Kampanje.

SE VINNERFILMEN: «Doffen» for Rema 1000 av McCann

Dermed slo den lille gutten som mistet gullfisken den langt mer kjente skuespilleren George Clooney. DNB-filmen tok andreplassen i Kampanjes kåring.

- Det er veldig, veldig hyggelig at det er en film som ikke er helt ny som vinner. Det betyr at man blir husket for noe. Men det er også den filmen jeg har laget som jeg har fått mest kommentarer på. "Hva skjer a?" gikk jo inn i dagligspråket, sier tekstforfatter i Try Reklamebyrå, Janne Brenda Lysø, til Kampanje.

Janne Brenda Lysø er ingen hvem som helst i norsk reklamebransje. Sammen med makker Stian Johansen (AD) har tekstforfatter Lysø levert en rekke av største reklamefilmsuksessene i Norge de siste årene, og reklameteamet tok like så godt også andreplassen i Kampanjes avstemming. Etter at de to meldte overgang fra McCann til Try Reklamebyrå, har blant annet laget DNBs med George Clooney i en sentral rolle.

- Fortjener "Doffen" tittelen tidenes Gullfisken-film?

- Det kan i alle fall virke som filmen har fått et liv som er større enn reklamen, så sånn sett er det forståelig. Det er en av de filmene som har blitt en snakkis og når det i tillegg er Kampanjes lesere og bransjen som stemmer den frem, er det jo ekstra hyggelig. Men det viser jo bare at bransjen er som folk flest, sier Lysø.

- Hva er det spesielle med denne filmen?

- Det er det at den hadde et slik språk som folk tok til seg. "Hva skjer a?" ble en sånn greie og noen ganger skjer det i reklamen, sier Lysø.

Helt alene var imidlertid ikke Lysø og Johansen. Også AD Kjetill Nybø og Carina Laurhammer, konsulent Monika Augustsson og strategisk rådgiver Paal Tarjei Aasheim bidro også i arbeidet. Produksjonsselskapet var Moland Film og regissør var Hans Petter Moland.

Lenge var det DNBs reklamefilm "George" som lå i ledelsen på Kampanje avstemming, men de siste dagene tok Rema 1000-filmen kraftig innpå og gikk til slutt forbi. DNBs film "George" fikk 17,9 prosent av stemmene.

På tredjeplass kom en annen klassiker, nemlig filmen "Ballroom Blitz" som det nå nedlagte reklamebyrået New Deal stod bak. Filmen til Norsk Tipping for Lotto fikk 11,7 prosent av stemmene.

Totalt var det nesten 450 personer som stemte i Kampanjes nettavstemning.