Som Morgenbladet skriver denne uka, lanserer Østli og journalistkollega Simen Tvetereid i løpet av våren nettmagasinet Harvest – Man & Nature, som de beskriver som «et friluftsmagasin for det tenkende menneske». Ambisjonen er å levere featurejournalistikk av høy kvalitet på nettet. Med på laget er også Anders Aakre fra kommunikasjonsbyrået Jimmy Royal, Aftenposten-journalist Robert Veiåker Johansen og Torbjørn Ekelund, som fra før driver forlaget Kurér.

- Vi skal skrive om Livet, hva som driver oss, hva som hindrer oss, om uro og meningen med det hele, om livene vi lever, tiden som går sakte og fort, om lengsler og de herlige eksistensielle greiene. Og vi skal skrive om vårt forhold til naturen. Om skog og fjell, snø og stier, ørret og løping, langrenn og jakt, vær, elver og hav og klima, sier Østli til Kampanje.

- Hvorfor satser dere på nett – egner ikke featurejournalistikk seg bedre i et langsomt format som papir?

- Det er etter vår mening lettest å få til noe bra og nytt på nett. Og det skal ikke kun være lang feature, det skal være alt mulig. Korte saker, lange, middels lange, sier Østli.

- Ny måte å tenke forretning på
Østli tok sluttpakke da Aftenposten nedbemannet før jul, og sier han har investert pengene han mottok da i prosjektet. I tillegg er planen at journalistikken skal finansieres delvis av noen få, eksklusive annonsesamarbeid, delvis av det som i mystiske ordelag foreløpig bare kalles "andre uttak".

- Det er i andre uttak selskapet kommer til å sikre brorparten av inntektene sine. Vi mener disse uttakene er en helt ny måte å tenke forretning på, og vi gleder oss til å brette ut hele Harvest-landskapet for offentlig skue når løsningen er klar for lansering, sier Anders Aakre, partner i Harvest og kreativt ansvarlig i Jimmy Royal.

- Skal brukerne betale for å lese artiklene i magasinet?

- Det vil ikke være noe lukket område for betalende brukere. Alle saker på nett skal kunne leses gratis av leserne, sier Østli.

Han skal i tillegg fortsette å skrive for Aftenposten, som frilanser.

- Skal Aftenposten også kjøpe stoff fra Harvest?

- Om Aftenposten er interessert i stoff av oss, må du spørre dem om. Men de er nok spente på hva vi kommer opp med. De vet at vi som starter dette mener alvor, sier Østli.

- Vil lage et leirbål
Harvest satser på oppstart i april, men Østli sier de vil vente til de er sikre på at de har plattformen klar og de kan levere det de streber etter å vise frem. I stoffmiksen vil det være stor sjangerbredde, med alt fra reportasjer, intervjuer, dokumentarer og blogger til satire og "sære serier". Noen saker skal være "veldig lange", andre "sms-korte", men Østli tror de fleste vil lande et sted midt i mellom.

- Hvor hyppig skal dere publisere saker?

- Målet er å oppdatere hyppig, kanskje daglig, men dette har vi ikke bestemt ennå. Med ulike former for innhold, sier Østli.

Visjonen er ikke bare å lage et nettmagasin, men helst å skape noe som kan bli et samlingssted.

- Vi vil lage et svært leirbål der folk kommer for å fortelle eller høre historier, sier Østli.

- Dere kaller magasinet Harvest – Man and Nature og er fem menn som starter det opp. Blir dette et magasin av og for menn?

- Hvem som skriver, fotograferer og illustrerer, kvinner eller menn, er ikke så viktig. Poenget er at de må kunne håndverket sitt. Vi er allerede i kontakt med noen jenter vi synes skriver og tenker godt, og som gjør spennende ting. Det kommer nok til å være litt maskulint. Men, det trodde jeg om boka mi Politi & Røver også. Den er like mye lest av kvinner som av menn, sier Østli.