Mediehuset Nettavisen kjøper 100 prosent av aksjene i Bootstrap fra gründerne Rafiq Charania og Per Kleven. Samtidig engasjeres Blogg-gründerne og resten av de ansatte i Bootstrap til å lede bloggsatsingen i Mediehuset Nettavisen.

Det bekrefter sjefredaktør og administrerende direktør Gunnar Stavrum i Nettavisen overfor Kampanje.

- Blogg.no har samlet alle de største bloggerne i Norge. Det er svært spennende for Nettavisen å få et tilfang på rundt 360.000 aktive bloggere, sier Stavrum, som ikke vil røpe hvor mye Nettavisen betaler for selskapet.

Langvarig kontakt
Nettavisen har vært interessert i å komme seg inn på eiersiden til bloggselskapet lenge. Ifølge Stavrum har også andre medieaktører vist interesse for bloggselskapet.

- Blogg.no har sett etter en partner en stund og gründerne har vel vært litt på og av når det gjelder salg, slik gründere kan være. Vi har hatt kontakt med gründerne i mange år. De siste månedene har det vært mange medieaktørerer som har vurdert å kjøpe selskapet, men det ble Nettavisen som gikk seirende ut denne gangen, sier Stavrum til Kampanje.

Han fortsetter:

- Det som er så strålende er at dette kjøpet passer som hånd i hanske med vår strategi. Vi har sett på hva Huffington Post i USA har fått til med sin bloggsatsing de siste årene. Vi er fascinert av samspillet mellom uavhengige bloggere og en stor redaksjon. Det siste året har vi hentet inn bloggere som vi samarbeider tett med. Nå får vi gjennom dette kjøpet knyttet til oss et helt univers av bloggere, ja, vi får et tilfang som ingen andre har, og vi blir vesentlig større når det gjelder kommersielle flater for annonsørene. Vi kan konkurrere sterkere i dekningskampanjer, vi kan for eksempel tilby stor dekning i spesielle i nisjer, for eksempel kvinnesegmentet gjennom Side2 og vår bloggsatsing.

Blir større
På den siste topplisten fra TNS Gallup har Nettavisen 383.000 daglige brukere i gjennomsnitt, mens Blogg.no har 338.000.

- Det er en viss dobbeldekning, men samarbeidet gjør at Nettavisen etter eierovertagelsen blir et av landets absolutt største nettmedier – og samtidig den klart største aktøren innenfor blogg, sier Stavrum.

Bootstrap har vært i virksomhet i syv år. I fjor omsatte selskapet for 16 millioner kroner og fikk et resultat før skatt på minus 30.000 kroner. Omsetningen har økt kraftig siden starten.

Stavrum berømmer gründerne for å ha skapt et levedyktig bloggnettverk, og ser frem til å arbeide tett sammen med dem for å skape et godt samarbeid mellom journalistene i Nettavisen – og de mange bloggerne over hele landet.

- For oss er Nettavisen en perfekt partner. Vi tror det nye samarbeidet gir store muligheter for bloggerne gjennom et tett samarbeid med Nettavisen og eierne; Egmont og Amedia, sier Rafiq Charania.