Saken oppdateres. Kampanje kommer med mer.

Discovery kjøper SBS Nordic for 1,7 milliarder dollar. Det tilsvarer 9,5 milliarder norske kroner. Prisen er dermed mindre enn det man antok da kanalene ble satt i spill. Kjøpet omfatter 12 tv-selskap og andre medievirksomheter i Norge, Sverige, Danmark og Finland, deriblant TVNorge og SBS Radio.

Det bekrefter det amerikanske tv-konsernet i en melding i ettermiddag.

- Vil øke Discoverys nedslagsfelt
- SBS Nordic har en bredt distribuert portefølje av tv-kanaler med flere inntektsstrømmer og en fremragende selskapsledelse som vil øke Discoverys nedslagsfelt i hele det nordiske markedet, som inkluderer noen av de mest utviklede og stabile tv-markedene i verden, sier David Zaslav, administrerende direktør i Discovery Communications i en pressemelding.

Nylig skrev Kampanje at det stod igjen to aktører i finalen om de nordiske kanalene til tyske ProSiebenSat1: Discovery og investeringsfondet Providence.

Les også: Sluttspurt i TVNorge-kamp

- I Discovery Communications har vi funnet en ny strategisk eier, og en virkelig global medieleder, for våre nordeuropeiske selskap. Jeg er veldig glad for dette resultatet. Jeg vil benytte anledningen til å takke alle våre kolleger i nord, og spesielt vår administrerende direktør i disse områdene, Henrik Ravn, for deres fantastiske innsats de siste årene. Jeg unner dem all suksess som en del av Discovery-familien, sier Thomas Ebeling, administrerende direktør i ProSiebenSat.1 Media AG.

Tidligere i høst ble det spekulert i en pris på opp mot 1,4 milliarder euro for den omfattende pakken av tv-kanaler som i tillegg til TVNorge og de norske nisjekanalene Fem, Max og Vox også inkluderer svenske Kanal 5 og Kanal 9 og danske Kanal 5 og Kanal 4.

Gikk på børs i 2008
Omsetningen til de nordiske ProSieben-kanalene ligger i størrelsesorden 3,5 milliarder norske kroner, eller 17 prosent av ProSiebenSat1s totale inntekter. Samlet ligger overskuddet på et sted mellom 900 og 1000 millioner kroner i 2011 om en også inkluderer radiovirksomhetene i selskapet.

Mediekonsernet Discovery gikk på børs i 2008. Hensikten var blant annet å hente inn penger slik at selskapet kunne vokse gjennom å gjøre oppkjøp. Så langt har ikke Discovery gjennomført noen større oppkjøp, slik at et oppkjøp i Norden vil være noe av det største Discovery noensinne har gjort. Selskapet har et klart ønske om å vokse gjennom ekspansjon.

Konsernet har en markedsverdi på hele 122 milliarder norske kroner etter at akjsen har steget mye det siste året.