Dokumentarserien «Til bords med fienden» kom på førsteplass onsdag kveld i kategorien Beste spesialistprogram under den internasjonale kringkastingsprisen AIB Awards i regi av Association for International Broadcasting (AIB).

Fredrik Græsvik mottok prisen onsdag kveld. Han er programleder i serien, som gikk på lufta på TV 2 i vinter.

- Jeg er veldig stolt og takknemlig på vegne av programskaper Gry Winther, kokk Tom Victor Gausdal og alle andre som har jobbet med programmet, sier Fredrik Græsvik til tv2.no.

- Nå skal det feires før vi fullfører arbeidet med neste sesong, sier han.

I serien, som er produsert av Gry Winther for TV 2, tar utenriksreporter Fredrik Græsvik med seg stjernekokken Tom Victor Gausdal til konfliktsoner verden over. Målet med reisene er å samle fiender rundt middagsbordet, i håp om at et godt måltid skal bidra til å forsone partene.

Senere samme kveld måtte Fredrik Græsvik opp på scenen igjen, denne gangen for å ta imot førsteplassen for «Krigens pris - Den harde veien ut» i kategorien beste aktualitetsdokumentar. Tv-serien konkurrerte blant annet mot «60 Minutes» og og BBC.

Serien er produsert av Flimmer Film for TV 2, og er regissert av Græsvik.

- Det er veldig stas for meg å vinne i to kategorier, sier han til tv2.no.

«Krigens pris - Den harde veien ut» handler om Norges militære tilstedeværelse i Afghanistan fra 2001 til 2011. I filmen følger programskaperne soldatene tett i kampsonen.

Den internasjonale kringkastingsprisen, AIB Awards deles ut årlig. Juryen har kåret det som er verdens beste tv- og radioprogram.