Fem selskaper er plukket til å kjempe om Telenors «Digital Winners Prize» i år. Prisen deles ut for tredje gang på den store konferansen «Digital Winners» som Telenor arrangerer i samarbeid med Mediebedriftenes Landsforening, Kampanje og New Media Network på Telenor Expo 14. og 15. november.

En bredt sammensatt jury har evaluert hele 44 kandidater fra hele det nordiske markedet og aldri før har det vært så mange søkere til prisen. De fem kandidatene som nå er plukket er det mobile betalingsselskapet iZettle fra Sverige, musikktjenesten Soundrop fra Norge, den elektroniske kvitteringstjenesten dSafe fra Norge, teknologiselskapet iFrapp, som utvikler tjenester for å lage Facebook-apper basert på eget design, og den nettbaserte tv-tjenesten Magine fra Sverige.

- Denne prisen bidrar til oppmerksomhet rundt unike, innovative og relevante digitale tjenester idag. Våre fem nominerte adresserer på hver sin måte forskjellige behov og fler spennende utviklingsområder, sier den nye toppsjefen i Telenor Digital Services og formann for juryen, Rolv-Erik Spilling.

Spilling tok nylig over jobben til Kristin Skogen Lund som sluttet i stillingen til fordel for jobben som NHO-leder.

Nå er det opp til Spilling og resten av juryen å bestemme hvem av de fem på shortlist som fortjener premiepotten på 200.000 kroner og kanskje et samarbeid med Telenor i forhold til å få tjenesten eller løsningene ut i Telenors globale marked. Alle de fem selskapene som havner på årets shortlist får muligheten til å presentere seg overfor juryen.

- Vi har definitivt følt en stor entusiasme rundt prisen i år og vi har vært nødt til å gjøre noen tøffe valg for å snevre inn kandidatene. Men vi er sikre på at vi har funnet det beste av det beste og forventer at det vil komme store ting fra disse fem digitale superstjernene, sier Spilling.

«Digital Winner prize» er på 200.000 kroner og gir også muligheten til å utvikle produktet eller tjenesten i samarbeid med Telenor. De to foregående vinnerne av prisen har vært Mobiletech og Tocaboca.

Juryen denne gangen har i tillegg til juryformann Rolv-Erik Spilling bestått av Marie Nilsson, administrerende direktør i Mediavison, Rikard Steiber, markedsdirektør i Google, Erling Maartman-Moe, partner i Alliance Venture, Morten Munk-Hansen, digital direktør i Maxus Gobal; Georgi Ganev, administrerende direktør i Dustin Group; Sven Størmer Thaulow, administrerende direktør i Telenor Comoyo og Dagfinn Myhre som leder av forskning og fremtidsstudier i Telenor.

Prisen vil som sagt bli delt på den store «Digital Winners»-konferansen på Telenor Expo den 14. og 15. november og vil by på foredragsholdere som medieanalytiker Jack Myers, Sandra Xiao fra Huawei, Hege Kosberg fra TV 2, Rikard Steiber fra Google, Rene Rechtman fra AOL, Steffen Kragh fra Egmont og Peter Ekelund fra HBO. Programmet for Digital Winners er nå klart og temaet for årets konferanse er «the digital tipping point», det vil si punktet der den digitale forretningen blir viktigere enn den gamle analoge.