Det blusser opp til krig i nett-tv-markedet i høst. Om kort tid lanserer HBO og Netflix sine tjenester i Norge. Her møter de konkurranse fra tunge aktører som TV 2, Telenor og MTG som alle er ute med egne streaming-tjenester.

Nå går digitalsjef i TV 2, Hege Kosberg, for første gang ut med brukertallet på TV 2 Sumo, som er TV 2s våpen i denne kampen.

Ved årsskiftet hadde tjenesten 92.000 betalende brukere.

- Vi krysser 100.000 i løpet av kort tid, sier Kosberg.

Tallene ble presentert på en streamingkonferanse i regi av TV 2 i ettermiddag.

- Suksesshistorie
Sammen med tv2.no er TV 2 Sumo det produktet som vokser mest i prosent i TV 2. Kampanje har tidligere erfart at brukerinntektene på TV 2 Sumo for lengst har passert 100 millioner kroner i året.

Produktet selges i pakker med en månedspris fra 79 til 229 kroner.

Kommunikasjonsrådgiver Lasse Gimnes i Gimcom karakteriserer TV 2 Sumo som en suksesshistorie.

- Det er kanskje den viktigste suksesshistorien i TV 2s historie, sa han under konferansen.

Kosberg er forberedt på at nye konkurrenter nå rykker inn, men mener TV 2 Sumo innehar en unik posisjon i markedet.

- Vi skal være supermarkedet som leverer ditt daglige mediebehov. Så kan andre være sushirestauranten eller brustadbua, sier Kosberg.

Hun mener TV 2s styrke i denne kampen er bredden i innholdstilbudet og at TV 2 Sumo er en del av et større tv-hus.

- Vi tror at de nye konkurrentene vil øke tilbudet, samtidig som de bare tilbyr en liten del av bredden. Sånn som vi ser det, kommer det nå flere nisjekanaler.

«Hotel Cæsar» på topp
I går sendte TV 2 Sumo sesongpremieren av den kritikerroste serien «Homeland» under 24 timer etter premieren i USA. Det er en utvikling Kosberg tror vi vil se mer av.

Les mer:

Premiere 24 timer etter USA

- Å gjøre innholdet tilgjengelig så fort som mulig er noe av det viktigste vi gjør for å møte piratvirksomheten, sier hun.

Men det er det norske innholdet, ikke de amerikanske dramaseriene, som drar flest seere på TV 2 Sumo. Aller øverst troner «Hotel Cæsar» med rundt 30.000 visninger per episode.

- Hva tror du kommer til å drive mesteparten av veksten i kundemassen fremover?

- Det som drar inn mest kunder er enkelteventer som Premier League og «Homeland». Men det som har mest vekst på TV 2 Sumo er live-kanalene. Det er det som gjør at vi tror lineær tv kommer til å leve videre, sier Kosberg.