Styret i Agendum har besluttet å avvikle virksomheten i selskapet. Selskapet har hatt en økende omsetning i 2011 og 2012, men har ikke klart å skape lønnsomhet i driften, heter det i selskapets egen uttalelse.

En viktig faktor skal være at satsingen på reklame som nytt forretningsområde, i tillegg til PR og design, har vært en for stor belastning for selskapet.

- Etter tolv og et halvt år i selskapet, så føles det vemodig. Det er det ingen tvil om. Dette er trist både for mediarbeiderne våre og for kundene vi har jobbet med, sier administrerende direktør Tore Hansen til Kampanje.

Tror på ideen
Agendum kjøpte opp reklamebyrået Boks i februar i fjor og Kikkut i januar i år. Hansen har ikke et godt svar på hvorfor de ikke fikk denne satsingen til å fungere.

- Vi hadde en idé om at det var et poeng å se disse fagmiljøene i sammenheng, og det har kundene også gjort. Men vi har ikke klart å selge nok til å gjøre det økonomisk forsvarlig. Jeg tror fortsatt ideen er god. Det faglige er på plass. Det er den økonomiske biten vi ikke har klart.

- Når skjønte dere at selskapet ikke lenger var levedyktig?

- Vi har slitt økonomisk i hele 2012, men har lett etter andre løsninger på virkomheten det siste halve året. Vi har sett på alle muligheter, men til slutt måtte vi kaste kortene. Det er en beslutning som ble tatt i styret i dag.

Det jobber tett opp mot 20 ansatte i Agendum i dag, ifølge Hansen. Kikkut har allerede blitt skilt ut i et eget selskap igjen, og deres ansatte blir derfor ikke direkte påvirket av nedleggelsen.

- Lever videre i bransjen
Agendum omsatte for 30,7 millioner kroner i 2011. Resultatet før skatt endte på et underskudd på en snau million. Hansen vil ikke kommentere hvordan tallene for 2012 blir seende ut.

- Underskuddet i 2011 var beregnet fordi vi skulle bygge opp reklamesatsingen. Det vi ikke har lykkes med er å få dette lønnsomt i 2012, sier han.

- Hvem er det som taper mest på avviklingen?

- Det får vi se når vi har talt opp alt. Vi har et ønske om at ingen skal tape mer enn nødvendig og jobber for å få det til. Det er klart at vi som eiere taper de investeringene vi har gjort. Men i dagens situasjon er det ikke aksjonærene det er synd på, men medarbeiderne og kundene de jobbet med, sier Hansen.

Norges forskningsråd, Byggmakker og Agder energi er noen av byråets største kunder.

Hansen har allerede planene klare for livet etter Agendum.

- Jeg skal nok leve videre i bransjen og kommer nok til å starte egen virksomhet som rådgiver, men da i eget selskap.