361.000 seere fikk med seg fredagens Amanda-utdeling på TV 2. Det ga en andel på 31,4 prosent, og er færre enn for ett år siden da 441.000 seere så på.

Det er likevel godt nok for TV 2, ifølge pressekontakt Alex Iversen.

- Vi er fornøyd med tallene, selv om vi selvfølgelig skulle ønske de var litt høyere, sier han til Kampanje.

Utdelingen ble gjenstand for krass kritikk allerede da nominasjonslistene ble offentliggjort i juni. For der hadde hverken publikumssuksessen «Hodejegerne» eller kritikerfavoritten «Oslo 31. august» fått plass i kategorien «Beste film».

Men også tv-produksjonen fikk gjennomgå på fredag. På Twitter haglet det med kritikk fra aktører fra ulike deler av kulturbransjen.

«TV 2, skjerpings! Amanda ser så fattig ut at det nesten er pinlig», skrev daglig leder Kjetil Try i Try Reklamebyrå.

«Amanda 2012 er hittil den verste norske prisutdelingen jeg har sett på TV. Manus, nivået på musikkinnslag, publikum ser flaue ut. Skjera TV2?», skrev leder i VG Rampelys Camilla Bjørn.

- Positive tilbakemeldinger
Det er Eyeworks Dinamo som står bak tv-produksjonen. Administrerende direktør Odd Arvid Strømstad forsvarer produksjonen.

- Det vil alltid være en vrien balansegang å lage noe for bransjen man skal hylle samtidig som man lager noe for tv-seerne, men jeg opplever at årets program stort sett har fått positive tilbakemeldinger. Jeg er faktisk av de som følger litt med på Twitter, og jeg opplever at det som ligger der i stor grad representerer de som er lengst ute i periferien. Det er enten de som mener veldig sterkt i mot eller av og til veldig sterkt for. Jeg tror man skal være veldig forsiktig med å ta spissformulerte kommentarer på Twitter for noe annet enn det er, sier han til Kampanje.

- Betyr det at dere ikke tar inn over dere kritikken som kommer der?

- Vi tar all seriøs kritikk alvorlig, men Twitter-meldinger blir å se på som interessante innspill fra enkeltseere, selv om noen av dem er ganske morsomt formulert.

På anbud
Eyeworks Dinamo har hatt kontrakt med TV 2 om å produsere Amanda-utdelingen de fire siste årene. Nå skal showet ut på anbud, og Strømstad forteller at Dinamo har lyst til å produsere showet også i neste periode.

- Vi kommer helt sikkert til å være interessert i å jobbe videre med Amanda. I så måte er all innspill en hjelp til å forbedre og fornye ting, men vi opplever nok at det finnes mer seriøse innspill enn de som kommer en litt sen fredagskveld på Twitter, sier han.

Pressekontakt Alex Iversen i TV 2 sier at de er fornøyd med det de har fått til med Amanda-utdelingen.

- Vi er fornøyd med det programmet vi viste i helga.

- Nå skal utdelingen ut på anbud. Vil dere gjøre noe annerledes med utdelingen neste år?

- Det er det for tidlig å svare på. Dette ligger litt frem i tid. Denne produksjonen kommer til å bli evaluert i likhet med andre produksjoner. Det er for tidlig å si hva evalueringen vil vise. Om det skulle komme nye koster til, så er det ikke unaturlig at de kanskje tenker annerledes, men dette er bare spekulasjoner.