Syv år etter at VG lanserte sitt lørdagsmagasin VG Helg, er det klart for nok en revitalisering av bilaget. I 2005 og under senere oppgraderinger av VG Helg droppet mediehuset glanset papir, men nå har ledelsen i Akersgata 55 bestemt seg for å gjør som Dagbladet Magasinet og Dagens Næringslivs D2.

For 3. november kommer VG Helg i ny drakt på glanset papir. Ifølge avisen jobber noen av VG-husets beste folk intenst med å skape et fornyet lørdagsmagasin.

- Det er fantastisk å jobbe i et mediehus som har mot til å satse i tøffe tider. Det er så mange eksepsjonelt flinke folk i VG. Nå jobber vi døgnet rundt. Vår ambisjon er et fornyet magasin som blir en uunnværlig del av folks lørdagsritual, sier magasinredaktør Jane Throndsen, som ble hentet fra Dagbladet i fjor.

Lørdagen er ukens viktigste dag for norske papiraviser og VG er landets mest leste helgeavis. Derfor kommer denne opprustningen, ifølge VG-sjef Torry Pedersen. Han forteller at VG bruker millioner på satsingen.

- Helgen kommer til å bli relativt sett viktigere for papirproduktet. Derfor tilfører vi ressurser til dette området for å styrke oss både i leser- og annonsemarkedet. Jeg har store forventninger denne satsningen, sier Pedersen i en pressemelding.

VG Helg har vært økonomisk lønnsom siden dag én i 2005. Bilaget bringer inn annonsekroner og styrker VG i kampen om avisleserne. Samtidig har VG tapt lesere og opplag i helgene, slik avisen har gjort ellers i uken.

- VG Helg på glanset papir og med fornyet redaksjonelt innhold vil gjøre VG Helg ytterligere relevant for annonsørene i Norge. VG Helg er lest av cirka 800.000 mennesker og er Norges mest leste lørdagsmagasin. Vi er nå ute og snakker med aktørene i markedet for å involvere de i mulighetene knyttet til det nye magasinet – dialogen er spennende og markedet entusiastisk, sier kommersiell direktør i mediehuset VG Per Håkon Fasting