Norske Mediacircus selges til ITV Studios Nordic, en av de mest markante produsentene av underholdningsprogrammer i Norden. Mediacircus, et av Norges siste uavhengige produksjonsselskap, ble startet i 2006 av Eldar Nakken og Jon Sverre Høiden. Selskapet produserer tv-serier for alle de store norske tv-kanalene, og står bak produksjoner som Skaperen, Krafttaket, 330-skvadronen og Gullruten. Selskapet har kontorer i Bergen og Oslo. Mediacircus kommer til å bytte navn til ITV Studios Nordic og blir en del av den engelske ITV-gruppen. Begge eierne kommer til å være med videre i selskapet.

- Hadde ikke planer om salg
Når Kampanje kontakter administrerende direktør og storeier Eldar Nakken, er han i gang med forberedelsene til å sende ut en pressemelding.

- Jeg er svært stolt og glad over å få være med inn i den store ITV-familien. IITV Studios er i dag verdens tredje største produksjonsselskap, og det er fantastisk å få komme inn i gruppen på en tid da ITV gjør en storsatsing og fokuserer på kreativitet og ekspansjon.

- Selger du livsverket?

- Hehe, det er jo i alle fall et av livsverkene. Vi har kjempet og strevd i medgang og motgang siden starten for seks år siden, og vi har selvsagt følelser for selskapet. Nå hadde vi egentlig ingen preserende planer om å selge, men etter å ha snakket med ITV, så fant vi ut ITV kunne passe godt hvis vi først skulle selge. ITV produserer programmer som vi kan stå for og som passser for oss. ITV har en væremåte og en holdning til faget som vi liker. ITV er en av de mest fremstående kommersielle kanalene i Europa og verden. Vi er komfortable med å selge Mediacircus til ITV, sier Nakken til Kampanje.

Fornøyd med prisen
- Hvor mye får dere for Mediacircus?

- Det pleier jeg aldri å svare på. Det er to jo parter i denne handelen og begge skal jo føle at de har gjort en god handel. Jeg skal driste meg til å si at vi er veldig fornøyd og det tror også ITV er.

Mediacircus har tjent godt med penger siden starten i 2006. Med unntak av et underskudd på 1,6 millioner i 2010, så har selskapet gått i pluss hvert eneste år. I 2011 omsatte selskapet for 31,2 millioner kroner og fikk et resultat før skatt på drøyt to millioner.

- Jobber du med tv-produksjon i Norge, så kan du ikke ha dårlige nerver. Det går opp og det går ned, det er sånn denne bransjen er, sier Nakken.

Vil bli best i Norden
Hans Engholm, administrerende direktør i ITV Studios Nordic i Stockholm, er godt fornøyd med å ha sikret seg Mediacircus.

- Mediacircus har levert produksjoner med høyt kreativt og kvalitativt nivå til det norske markedet. Suksess med eksport både av ferdige produksjoner og av formater, nå senest med ”Skaperen” til TV 4, gjør at Mediacircus vil være en viktig komponent i vår ambisjon om å bygge nordens beste produksjonsselskap for både kunder og ansatte, sier han.

ITV Studios Nordic leverer tv-formater i de nordiske landene. Selskapet har blant annet samprodusert lokale versjoner av internasjonale suksesser som Come Dine with Me, Robinson og Hell’s Kitchen. Mediacircus kommer til å bytte navn til ITV Studios Nordic og blir en del av den engelske ITV-gruppen. Begge eierne kommer til å være med videre i selskapet.

Britene kjøpte det svenske produksjonsselskapet Silverback for fire år siden for 6,6 millioner euro, bare ett år etter at det svenske selskapet ble startet av Anna Bråkenhielm, skriver Resumé.

ITV Studios satser tungt på tv-produksjon i Storbritannia, USA, Tyskland, Frankrike, Australia og Norden.