Nylig ble det kjent at Øyvind Solstad slutter som kommunikasjonsrådgiver i Carat Norge. Men jobbjakten ble kortvarig. For Solstad er på vei til Mediehuset VG, et skikkelig stenkast fra Carats lokaler i Pilestredet.

Digitalredaktør Espen Egil Hansen bekrefter overfor Kampanje at Solstad er ansatt som ansvarlig for leserinvolvering og sosiale medier.

- Dette blir en viktig stilling. Solstad skal være pådriver for å gjøre VGs journalistikk mer kommuniserende og han skal være en pådriver for å få i gang flere prosjekter som Haikesentralen og Vaksinesentralen. Han skal jobbe med dette strategisk og han skal jobbe med at VGs journalistikk er til stede i sosiale medier, sier Hansen til Kampanje.

Han gir Solstad følgende skussmål:

- Han er i flere år blitt vurdert som en av landets mest sentrale personer i grenselandet teknologi, journalistikk og sosiale medier. Ikke minst i tiden NRKbeta markerte han seg sterkt, og han har vært en pådriver for at mediehus skal bli mer kommuniserende.

- Hvilken betydning spiller sosiale medier for VG rent distribusjonsmessig?

- Trafikkmessig er ikke sosiale medier så viktig for oss, der er fortsatt direktetrafikken viktigst. Men for journalistikken er sosiale medier viktig. Det har alltid vært samtaler rundt journalistikken, men nå foregår den elektronisk. Derfor er det sentralt for VG å være til stede i sosiale medier, sier Hansen.