Også denne høsten står i humorens tegn på TVNorge. I tillegg til et comeback for en av fjorårets største TVNorge-suksesser, «I kveld med Ylvis», disker tv-kanalen opp med skjult kamera-serien «Kompani Karlsen» med Jan Fredrik Karlsen og talkshowet «Asbjørn Brekke-show», der Espen Eckbo igjen inntar en av sine mest populære rollefigurer.

Administrerende direktør Harald Strømme har stor tro på at satsingene skal forsvare kanalens ære i det kanalen selv kaller for norgesmesterskapet i humor.

- Jeg tror mange har store forventninger til «I kveld med Ylvis» som kommer tilbake. Jeg føler meg trygg på at det blir bra og at de samler seere. Jeg har også alltid store forventninger til Eckbo, som jeg synes er genial, og Asbjørn Brecke er en av hans favorittkarakterer. Espen har full tenning på dette konseptet, og da har jeg det også. Karlsen har en helt vanvittig energi, og vi vet at skjult kamera er en konseptuelt stor brønn å øse av, sier Strømme til Kampanje.

Han var, som resten av TVNorge, full av selvtillit da han presenterte høstens TVNorge-program for pressen i dag.

Les også:

Slik blir TVNorge-høsten

Traff ikke blink
Som Kampanje har skrevet om tidligere traff imidlertid ikke TVNorge blink med alle vårens humorsatsinger. «NAV» med Atle Antonsen i hovedrollen åpnet med nærmere 600.000 seere, men mistet over 400.000 av dem etter hvert som serien gikk mot slutten.

Les mer:

Tv-seerne svikter TVNorge-humor

Strømme mener TVNorge likevel må tørre å ta sjanser som «NAV» for å bygge TVNorge som en humorkanal, selv om de ikke alltid treffer like bredt som han skulle ønske.

- Sånn er det når man jobber med humor. Vi ønsker å flytte grenser, og noen ganger flytter vi dem så langt at vi treffer noe smalere. Det finnes andre gevinster enn seertall, som å bygge en merkevare. Vi er glade for at vi satset på «NAV», selv om vi møtte langt tøffere konkurranse på onsdager enn vi hadde lagt opp til, sier han.

- Hvor mye mer kan TVNorge vokse på humor?

- Jeg tror ikke humor alene vil gjøre oss mye større, men humor er bare ett av beina vi står på. Vi skal gi seerne positive opplevelser, og å bli norgesmester i humor er bare et delmål. Vi skal være den beste tv-kanalen for de under 50 år. Det som kanskje kjennetegner oss aller mest er at vi er nær den norske virkeligheten. Vi har lite studioproduksjoner og er heller ute og møter virkelige folk. Det er en vel så viktig knagg.

SBS-gruppen var vårens store vinner på gruppenivå med en oppgang på to prosentpoeng blant seere over 12 år i perioden januar til april i år, sammenlignet med samme periode i fjor.

Les mer:

Her er vårens tv-vinnere

Galere Karlsen
Den siste tiden har TVNorge hentet inn en rekke store tv-profiler som Espen Eckbo, Thomas Giertsen, Bård og Vegard Ylvisåker, Lene Kongsvik Johansen, Anne-Kat. Hærland, Petter Schjerven, Jenny Skavlan, Jan Fredrik Karlsen og Didrik Solli-Tangen. Programdirektør Eivind Landsverk mener de med rette kan skryte på seg nok en norgesmester-tittel.

- Vi har Norges beste programlederstall, sier han ubeskjedent.

- Det er veldig gøy at så mange profilerte navn har lyst til å jobbe med TVNorge.

Blant dem er Jan Fredrik Karlsen, som gjør sin TVNorge-debut til høsten. Den tidligere TV 2-profilen så ingen grunn til å takke nei da konkurrenten ringte.

- Jeg er først og fremst stolt og ydmyk over at de finner med så interessant. Så skaper det også en viss prestasjonsangst for det jeg skal gjøre, sier han til Kampanje.

«Kompani Karlsen» er en videreføring av TV 2-programmet «Lurt av Karlsen», der kjendisene er byttet ut med «vanlige» mennesker. Det betyr ifølge Karlsen at han kan være «galere».

- Vanlige folk tenker ikke på at det kan være skjult kamera og går på flere ting, mens kjendiser er mer opptatt av hvordan de fremstår og av å ta vare på omdømmet. Vanlige folk har også et omdømme, men der er det helt andre regler og parametere som gjelder, så vi kan dra på litt mer, sier han.

Humor-talkshow
Det er også duket for en intern talkshow-krig i TVNorge der fjorårets helter Bård og Vegard Ylvisåker møter Espen Eckbo og hans rollefigur Asbjørn Brecke. I «Asbjørn Brekke-show» skal Asbjørn møtte virkelige kjendiser i en talkshow-setting. Ecbko tør ikke å spå en seier i hans favør.

- Det er i hvert fall ikke Asbjørns mål. Hans mål er at gjestene skal invitere han tilbake, sier han til Kampanje

Tv-seerne kjenner Asbjørn igjen fra tidligere Eckbo-suksesser som «Nissene på låven». Dette blir første gang Eckbo bygger et helt program rundt figuren.

- Asbjørn har vært en populær karakter i mange år, men har aldri sluppet til i mer enn tre minutter av gangen. Etter litt prøving å feiling fant vi ut at et hjemmekoselig talkshow kunne vært morsomt. Så skal vi se om vi kan finne andre karakterer vi kan krydre med.

- Hvem er drømmegjesten?

- Det må være kongen og dronningen.