Når bøkene om «Karsten og Petra» blir film og serie på NRK Super, skjer det i et filmstudio i Budapest i Ungarn. Det skriver Aftenposten i dag.

Det er første gang en barne-tv-produksjon på NRK Super spilles inn i utlandet.

- Vi opplever at vi får mer for pengene i Budapest, og vi ser mer av budsjettet i produksjonsverdi på lerretet. I tillegg får vi jobbe med en internasjonal stab som holder veldig høyt nivå. Selv om det er veldig mange gode fagfolk også i Norge, opplever vi nok at det er lettere å få til vanskelige ting i Ungarn: Det er veldig høyt servicenivå, utrolig positiv holdning, og de snur hver stein for å kunne realisere regissørens visjon, sier produsent Silje Hopland Eik i Cinenord Kidstory til Aftenposten.

Også nye kinofilmer som «Kon Tiki», «Reisen til julestjernen», «Kongen av Bastøy» og «Varg Veum: I mørket er alle ulver grå» er spilt inn helt eller delvis i utlandet, ifølge avisen.