TVNorge kunne juble da den nye serien «NAV» åpnet med nærmere 600.000 seere tidligere i vår. Men jubelen ble kortvarig. Seerne har i tur og orden forlatt humorsatsingen med Atle Antonsen i spissen.

Etter seks episoder har serien et snitt på 290.000 seere og en gjennomsnittlig andel på 15,9 prosent blant alle seere over 12 år.

Forrige episode trakk bare 136.000 seere. Det er et fall på 450.000 fra premieren.

Sjefforhandler i mediebyrågruppen Aegis, Jarle O. Thalberg, mener tallene viser at tv-seerne ikke er fornøyd med Atle Antonsens siste tv-serie.

- Det er ekstremt skuffende. Når det faller så mye, tyder det på at dette blir for smalt og heller ikke veldig bra. Med 136.000 seere kan man begynne å snakke om at det har mislyktes, selv om snittet fortsatt er såpass høyt. Det er synd for TVNorge, for de har få program som kan trekke nærmere 600.000 seere, sier han til Kampanje.

TVNorge er likevel fornøyde. Les mer i egen sak:

- Fornøyd med samlede seertall

- Fått et hvileskjær
Thalberg mener TVNorge har gjort det ytterligere vanskelig for seg selv ved å sende programmet klokken 21 på onsdager.

- Det er et vanskelig tidspunkt med nyhetsfokuset akkurat nå. I tillegg kommer TV3, som har gjort det bra med «Luksusfellen», og «Champions League» på Viasat 4. Konkurransebildet er en faktor også for «NAV».

Også «Bingobanden» har mistet tv-seere. Vårens sesong har et foreløpig snitt på 196.000 seere. I fjor hadde skjult kamera-serien et snitt på 304.000. Thomas Giertsen holder nivået oppe med et snitt på 249.000 seere mot 242.000 seere i fjor høst.

- Kan TVNorge være fornøyd med vårens humorsatsing?

- TVNorge har ligget i en veldig god stim og humorsatsingen har vært helt sentral der. Dette er ikke krisetall, men de har ikke greid å fortsette suksessen. De har fått et hvileskjær, sier Thalberg.

TV 2 fornøyd
Det er TV 2 som er TVNorges største humor-konkurrent på den kommersielle banehalvdelen. «Torsdag kveld fra Nydalen» har et snitt på 394.000 seere og 24,1 prosent i andel hittil i vår - en liten nedgang fra 416.000 seere og 26,4 prosent i fjor vår. Nysatsingen «Nårje» har et snitt på 378.000 seere og en andel på 29,2 prosent.

Det er godt nok for TV 2s programdirektør Pil Gundelach Brandstrup.

- Vi er veldig fornøyde med humorprogrammene våre! «Torsdag kveld fra Nydalen» holder stand tallmessig, og er fremdeles en snakkis. Det er også gledelig at nykommeren «Nårje» har gjort det så bra på sen kveldstid, sier hun til Kampanje.

NRK på topp
Men både TV 2 og TVNorge må se seg slått når Jarle Thalberg skal kåre humorkongen på haugen. Der er det nemlig fortsatt statskanalen som befinner seg, ifølge sjefforhandleren.

- Det er synd å si det, men det er igjen NRK som er mest nyskapende. Jeg mener «Brille» er vinneren med rundt 700.000 seere på mandager. Det er veldig bra. Ikke alle liker «Valens Rikskringkasting», men også det drar rundt 700.000 seere, sier han til Kampanje.

Også underholdningssjef Charlo Halvorsen i NRK mener de forsvarer tittelen som humorkonge også denne våren.

- Jeg mener vi har en svært sterk humorsesong bak oss denne våren. NRK har på hovedkanalen levert «Nytt på nytt», «Lilyhammer», «Brille», «Valens Rikskringkasting» og «Bachstad til Mongolia». I oppslutning er dette de fem mest sette humorprogrammene på tv denne sesongen. Med god margin. Så NRK holder trygt stand som landets ubestridte humorkanal, sier han til Kampanje.