Netcom slipper i disse dager sitt splitter nye reklamekonsept og for første gang siden de populære «Lommeringeren»-filmene, er Netcom og deres reklamebyrå McCann ute med med noen helt nye profilfilmer som ikke bare handler om pris og produkter.

Men borte er også de pinlige telefonsamtalene og uheldige oppringninger fra bukselommene. I stedet har Netcom og McCann kommet opp med en animert, minidokumentarserie om en families mobilbruk, gleder og sorger.

- Vi ønsket å få et innblikk i hvordan teknologi brukes av de mange som ikke er mest interessert i teknologi, men i å ha nær kontakt med venner og familie. Etter en omfattende castingrunde falt valget på familien Halvorsen, som åpnet sine dører for oss, sier kreatørteamet Stein Simonsen og Torstein Greni i McCann.

Møt familien Halvorsen
Familien består av pappa Lars, mamma Solveig, Sigurd på fjorten, Oda på ni – og sist, men slett ikke minst, Gamle Halvorsen. Han bor i Henningsvær og nekter å flytte sørover.

- Litt av grunnen til at vi valgte Halvorsens var at vi likte «Vær nær», som er et familiemotto de prøver – men ikke alltid lykkes i – å leve etter, forteller kreatørene.

Spørsmålet er dermed om de nye reklamefilmene kommer til å bli en like stor hit som «Lommeringer»-konseptet som vant «Gullfisken» to år på rad i 2007 og 2008.

- Tror Netcom dette kan bli en like stor suksess?

- Vi har ikke sammenlignet det nye konseptet med «Lommeringer». Det vi har tenkt på her er en kommunikasjon som går mer på profil og som vi nå har jobbet ut og som står på egne bein uavhengig av hva vi har gjort tidligere, sier markedsdirektør Bente Linaae i Netcom til Kampanje.

Kutter prisfokus
Ifølge Linaae har man denne gangen forsøkt å vise hvilken rolle mobilen spiller i en ganske vanlig familie både på godt og vondt. NetCom har funnet så mange overføringspunkter mellom familiens motto og egen virksomhet at det nok vil dukke opp flere steder enn i filmene om Halvorsens. Markedsdirektør Bente Linaae utdyper:

- All telekom handler jo helt enkelt om å kunne være nær noe eller noen som ikke er der du er. Mulighetene har aldri vært bedre for å pleie nære bånd til venner og familie, eller – for bedrifter – være nære kolleger og sikre nærhet til bedriftens kunder, sier Linaae.

Med de nye profilfilmene endrer samtidig teleselskapet mye av kommunikasjonen den har kjørt det siste året. Kraftige kutt i ringepriser har ført til at alle mobilaktørene det siste halvåret har fokusert veldig på pris og produkt i markedsføringen.

- Det har vært mye pris- og produktfokus etter at Telenor i fjor høst dumpet prisene kraftig. Nå blir det veldig hyggelig å kunne kommet ut med noe annet, sier Linnae.

Les også: - Baksaas startet priskrigen

Mange omprofileringer
Det har skjedd mye i Netcom de siste årene. For to år siden gjennomgikk NetCom en betydelig oppussing der logoen fikk en mer moderne profil, hodene fikk personlighet, oransje-fargen ble trukket frem og mobilselskapet fikk en tydeligere identitet som utfordrer til Telenor. Drøyt ett år senere ble oransjefargen byttet ut med lilla, og NetCom ble samlet som ett av 18 selskaper og varemerker i TeliaSonera-gruppen under et felles internasjonalt symbol.

Les også: Blir ny for 15 millioner kroner

I forbindelse med omprofileringen og de nye logoene har selskapet kjørt et veldig sterk trykk på print, men Linnae avviser at det nå skal legges mer kroner på tv som en følge av de nye reklamefilmene.

- På print har vi stort sett vært i Dagens Næringsliv. Det har vært en del av bedriftskommunikasjonen, men vi har også brukt tv og digitalt mye og det er tv og nett som er våre største mediekanaler. I forhold til kanalsplitt vil det være på omtrent det samme som i fjor og det gjelder også for totalspendingen, sier Linnae.

- Hva ønsker dere å oppnå med de nye filmene?

- Vi ønsker å vise at Netcom ikke bare er pris og produkt men at vi også ser kundene våre og de mulighetene kundene har med kommunikasjon i hverdagen. Det viser vi gjennom familien Halvorsen som bruker kommunikasjon på en helt vanlig måte i hverdagen både gjennom sorger og gleder og da vil det være mye kommunikasjon som man vil kjenne seg igjen i, sier Netcoms markedsdirektør.

Her ser du noen av menneskene fra McCann som står bak det nye konseptet:

Konseptdesigner/illustratør: Karl Bryhn og Nina Kraft

Rådgiver: Janne Espevalen

Prosjektleder: Katrine Berget

Byråprodusent: Beril Holte Rasmussen

Planner: Haldor Hårvik og Morten Varhaug

Art director: Torstein Greni

Formgiver: Charlotte Havstad

Tekstforfatter: Stein Simonsen

Produksjonsselskap: Pravda

Regi animasjon: Pjotr Sapegin

Regi stemmer: Erik Richter Strand

Produsenter: Mette Waaberg og Erik Schøien

Fotograf: Janne Hansen

Produksjonsdesigner: Kristin Günther

Animatør: Kevin Walton

Dukkemaker: Andrew Spradbery

Produksjonsleder: Janne Hjeltnes

Lyd: Sagveien Resort og Storyline Studios

Etterarbeid: Storyline Studios