Vårsesongen er godt i gang hos de kommersielle tv-kanalene, og tirsdag var det duket for nok en TV3-premiere. Denne gangen på «Onkel Amerika», der Dansken og Fingern reiser til USA for å spore opp fjerne slektninger av norske kjendiser.

Premieren hadde 90.000 seere og en markedsandel på 5,3 prosent blant alle seere over 12 år. Til sammenligning hadde forgjengeren «Dansken og Fingern» i fjor vår 64.000 seere i snitt på Viasat 4.

- Vi synes at dette programmet fortjener flere seere, og vi håper at en tur til New York med Martin Schanke og et møte mellom Jens Stoltenberg og hans til nå ukjente cheerleader-slektning i de kommende episodene kan bidra til å øke seertallene, sier presse- og informasjonsansvarlig Glenn Støldal i TV3.

Den amerikanske serien «Pantelånerne i Las Vegas» nådde 93.000 seere på samme tidspunkt på TVNorges lillebror-kanal Max.

- Holder ikke mål
Tv- og radiosjef i mediebyrået Carat, Morten Wiberg, mener vårens TV3-tall så langt har vært langt fra tilfredsstillende.

- Det er på ingen måte godt nok. TV3s prime time-programmer bør ha over 120.000 seere etter min mening. De er ikke synlige for folket med så små programmer. Det holder ikke mål i konkurransen mot TV 2 og TVNorge, sier han til Kampanje.

Wiberg mener «Vis meg ditt kjøleskap», som falt fra 87.000 seere på mandag til 78.000 på tirsdag, allerede kan kalles en flopp.

- Det er sjelden vi opplever at slike serier tar seg vesentlig opp utover, legger han til.

Les også:

Flere så TVNorge-kjendisene

Vårens så langt største TV3-suksess er «Hellstrøm inviterer» som etter fire uker hadde et seersnitt på 138.000.

- Trenger et sterkt TV3
- Dette er særdeles synd for TV3, som sårt trenger programmer som leverer gode tall. Vi venter nå spent på «Robinsonekspedisjonen vinter» og «Paradise Hotel», som er de eneste programmene som kan redde TV3 fra en ny smell, sier Wiberg.

- Men det er også synd for det kommersielle markedet, som trenger et sterkt TV3 slik at annonsørene har flere hester å spille på. Nå er TV 2 og TVNorge til dels svært dominerende, og bare i februar ser vi at de to mediehusene har cirka 75 prosent av seerandelene blant seere over 12 år. Dessverre er TV3 nå på vei til å bli en nisjekanal, selv om vi selvfølgelig krysser fingrene for litt opptur utover i mars når ovennevnte programmer er lansert.

Presse- og informasjonsansvarlig Glenn Støldal i TV3 avdramatiserer situasjonen.

- TV3 er i starten av vårsesongen, og de kommende ukene lanserer vi store og brede formater som «Hellstrøms mesterkokk», «Robinsonekspedisjonen vinter» og «Luksusfellen». Dessuten kommer «Paradise Hotel», som har levert sterke tall for oss tidligere og som vil levere også denne sesongen. Det er altfor tidlig å trekke noen konklusjoner om våren på TV3, og vi har stor tro på vårsesongen seermessig.