Lørdag kveld kunne kommunikasjonsdirektør i DNB, Trond Bentestuen, hente hjem reklameprisen «Gullfisken» for andre år på rad. Det er det ikke mange andre som har klart før ham. Netcom var første virksomhet som klarte det med sine reklamefilmer tilbake i 2008 og 2009, men på Folketeateret lørdag var det DNB og George Clooney alt handlet om.

- Hva betyr det for DNB å vinne denne prisen?

- Det betyr veldig mye for oss, men det er først og fremst litt uvirkelig. Hvis du husker på hvor vi var for tre år siden så oppleves det som uvirkelig å stå her for andre året på rad. Så dette betyr enormt mye for oss i mange dimensjoner. Det betyr at vi snakker et språk som kundene våre forstår, det betyr at vi har bygget en selvtillit i egen organisasjon, DNB-ansatte er stolte av jobbe i DNB og det betyr at DNB er blitt en merkedrevet organisasjon, sier Bentestuen til Kampanje.

- Betydningen av dette strekker seg utover at det er en reklamefilm, sier kommunikasjonsdirektøren som i fjor vant «Gullfisken» med sin pensjonsfilm der banken sammen med reklamebyrået DNB snudde opp ned på måten bank tidligere har blitt kommunisert.

På spørsmål om banken kommer til bruke enda mer penger på markedsføringen etter suksessen svarer Bentestuen:

- Øker dere i 2012?

- Det er litt vanskelig å si om vi øker, men vi har rom for å holde trykket oppe og vi har ikke blitt noe mindre offensive. En skal også huske på at vi har fått god effekt på det vi har gjort og vi har fått forsterket tro på det vi har gjort. Vi planlegger ikke å senke trykket i 2012, sier Bentestuen.

Brukte for mye på sponsing
Bentestuen fastholder imidlertid at markedsføringsbudsjettet er dratt ned sammenlignet med for tre år siden mye på grunn av en sammenslåing av alle markedsenhetene og en reduksjon i antall ansatte på rundt 30 prosent. Så når DNB er blitt så synlig som de likevel er blitt de siste årene, kommer det som en følge av at DNB har dratt ned sponsorbudsjettene kraftig.

- Fordelingen av betalt reklame og sponsing var feil, men ressursbruken på sponsing hadde også sammenheng med at vi har blitt en merkevare. Det er logisk ikke å bruke like mye på en merkevare som når du har mange og til dels store merkevarer, sier Bentestuen.

Banken har derfor forlatt både fotball og langrenn som tilhørte de gamle merkevarene Postbanken og Cresco.

- Målet til DNB er å bli Norges best likte bank. Hvor er dere i dag i forhold til den målsetningen?

- Der er vi på god vei og flere målinger har som den best likte storbanken, men så er det noen nisjeaktører foran oss så vi kommer til å sikte enda høyere fremover. Vi definerer fortsatt vår posisjon som en utfordrerposisjon. Markedsleder i utfordrerposisjon, sier Bentestuen.

Sikter mot Topp 10
På omdømmemålingen til Synovate er DNB i dag på en 28. plass, og dermed best likt av de bankene som måles. Men her er altså en bank som Skandiabanken ikke med.

- Vi ønsker å forsterke dette enda mer. Vi har potensiale til å rykke opp ytterligere og det er ingen grunn til at DNB ikke skal være på Topp 10 av best likte norske virksomheter, sier han.

Markedsdirektør Rune Garborg sier banken ikke hadde regnet med å være der de er nå for tre år siden da DNB la om hele sin kommunikasjonsplattform og startet opp samarbeidet med Try.

- Vi var optimister men vi har nok hatt enda bedre resultater som følge av kommunikasjon enn det vi hadde trodd på. Jeg har også lyst til å si når vi fikk «Gullfisken» og disse gode resultatene det første året skapte det optimisme og energi i organisasjonen og når vi nå får denne prisen igjen så er det en bekreftelse på at den strategiske plattformen vår er god. Vi har forsøkt å dyrke konkurransekraft og mot i kommunikasjonen. Det har vært fanebærere for oss, sier Garborg.

Kommer med ny film
- Hva er neste skritt nå?

- Det er å utfordre på nytt innen viktige segmenter. Forsterke de posisjonene vi har tatt og er i ferd med å ta og leve den strategiske plattformen på en mer kraftfull måte, sier Garborg.

- Kommer det nye reklame-snakkiser?

- Vi er opptatt av å begeistre, overraske og ikke minst treffe publikum med budskapet. Vi har det som ambisjon hele tiden, sier Garborg.

- Når kommmer den neste filmen?

- Det er alltid vanskelig å svare på. Du må ta en del risiko når du skal begeistre, men vi kommer til levere bidrag i løpet av første halvår som vi tror kommer til å være bra, sier han.