Vinterens store tv-kamp mellom TVNorge og TV3 har så langt stått på kjøkkenet. TVNorge har servert «4-stjerners middag», tv-serien der fire kjendiser rullerer på å lage mat for hverandre, mens TV3 har disket opp med mesterkokk Eyvind Hellstrøm og hans kjendisdueller i «Hellstrøm inviterer».

Det var TV3 som gikk seirende ut av den innledende duellen, etter å ha samlet over 40.000 flere seere enn TVNorge med Jon Almaas som duellant.

Les mer:

- Bare å gratulere Hellstrøm og TV3

- Avhengig av gjestene
Nå har stillingen snudd, og TVNorges kjendiser har fått et solid overtak på mesterkokken. Torsdag i forrige uke hadde «4-stjerners middag» 184.000 seere og en seerandel på 12,2 prosent i målgruppen 12+. I andre halvdel av programmet, som sendes samtidig som «Hellstrøm inviterer», hadde serien 214.000 seere. Det er 100.000 flere enn på «Hellstrøm inviterer», som hadde 114.000 seere og en andel på 7,5 prosent.

«Hellstrøm inviterer» har i sine fire første uker hatt et seersnitt på 138.000. Andre halvdel av «4-stjerners middag» har i samme tidsrom hatt et snitt på 219.000 seere mellom 20.00 og 20.30 - der den har direkte konkurranse fra Hellstrøm.

- «4-stjerners middag» har på kort tid rukket å bli en av TVNorges sterkeste merkevarer. Programmet har fått en svært lojal seerskare, og seertallene holder seg relativt stabile målt opp mot de tre foregående sesongene, til tross for økt konkurranse fra Hellstrøm, sier fungerende kommunikasjonsdirektør Espen Skoland i TVNorge til Kampanje.

Han tror «Hellstrøm inviterer» i langt større grad hviler på hvilke kjendiser som er med.

- Det tar tid å bygge en sterk merkevare. Hellstrøm er en utmerket kokk og programleder, men er nok i langt større grad avhengig av at publikum tiltrekkes av den enkelte gjesten, mens «4-stjerners middag» både byr på samspillet mellom flere kjendiser og kjendisenes evne til å by på seg selv.

- Godt fornøyd
Hos TV3 er de ikke misfornøyde med innsatsen Hellstrøm har levert på kjøkkenet så langt i år.

- Vi er godt fornøyd med programserien «Hellstrøm inviterer». Det er tv-underholdning av høy kvalitet, og den beste prime access-stripen vi har hatt noen gang, sier presse- og informasjonsansvarlig Glenn Ø. Støldal til Kampanje.

- Dessverre har seertallene gått noe ned de siste ukene, men snitt-tallene for sesongen er vi godt fornøyd med. «Hellstrøm inviterer» har også truffet godt blant yngre seere, og er større enn «4-stjerners middag» i målgruppen 20-34 år, legger han til.

Eyvind Hellstrøm tar nå en foreløpig pause fra kjendisdueller. Neste uke står Mia Gundersen klar med programserien «Vis meg ditt kjøleskap» i samme tidsrom på TV3.

- Det er et annerledes konsept enn «Hellstrøm inviterer», og vi har naturligvis høye forventninger. Det er mange spennende kjendiser og mange gode historier i programserien, og vi gleder oss til å vise det frem for tv-seerne.