Under stortingshøringen om beredskapen 22 juli stilte Akhtar Chaudhry spørsmål om etterretning, forebygging og Norges samarbeid med Pakistan.I svarene på de to spørsmålene han rekker å stille, røpet daværende PST-sjef Janne Kristiansen gradert informasjon da hun foran politikere og journalister og på direktesendt tv avslørte at E-tjenesten har representanter i Pakistan.

Ingen reagerte i høringssalen reagerte. Men rett etter møtet ble justisministere Grete Faremo konfrontert med uttalelsene til Kristiansen av VG-journalist Alf Bjarne Johnsen. Det samme ble PST-sjef Janne Kristiansen, skriver Aftenposten.

- Ja, det var spørsmålene fra VG som utløste de undersøkelsene jeg ba om, sier Faremo til VG.

Da disse undersøkelsene bekreftet at VG-journalisten hadde rett i sine mistanker, startet prosessen som endte med PST-sjefens avgang.