Fædrelandsvennen kjøper de resterende 51 prosent av aksjene i Kristiansand Avis fra selskapet Hillegarn og eier dermed 100 prosent av aksjene i den lokale gratisavisen.

- Da muligheten for å kjøpe aksjene i Kristiansand Avis var tilstede, er det en del av vår konsernstrategi å ha eierskap i lokalaviser i vårt nedslagsfelt, og da falt deg seg naturlig å slå til, sier Kjell Moen, økonomidirektør i Fædrelandsvennen AS og styreleder i Kristiansand Avis.

Kristiansand Avis forblir en redaksjonelt uavhengig avis og skal fortsette å konkurrere med Fædrelandsvennen i Kristiansand.

- Vi ønsker at Kristiansand Avis skal bestå som en selvstendig avis med den redaksjonelle friheten det innebærer. Det er både Kristiansand Avis og Fædrelandsvennen tjent med, sier Moen.

Kurt Mosvold og Roy Gundersen startet opp avisen Østsida høsten 2002. I 2007 endret avisen navn til Kristiansand Avis og distribusjonen ble utvidet til å dekke hele Kristiansand. Avisen har hele tiden vært eiet gjennom selskapet Hillegarn.

Fædrelandsvennen AS kom første gang inn på eiersiden i Kristiansand Avis i 2009 da de kjøpte 49 prosent av aksjene.